​Dames 1 verrast koploper VVW 2   |   29 - jan - 2017

Westfriezen tegen VVW is altijd een mooi affiche door de jaren heen. Zeker als bij VVW de bekende Johan de Moel en Jan Schouten de scepter zwaaien op de bank.

Westfriezen had haar pijlen goed geslepen en kwam in een poep en een zucht met 8-2 voor te staan. VVW hield het hoofd koel en kwam heel langzaam terug in de wedstrijd. Met rust was de spanning weer geheel terug: 11-10 voor Westfriezen.

Na rust bracht WF de stand op 13-10. VVW leek het lek boven te hebben en scoorde de 13-15. Zou dit het kantelpunt van de wedstrijd zijn? Gelukkig voor Westfriezen niet.
Westfriezen wist de roos goed te raken en kwam met 17-16 en 19-18 voor te staan met nog een minuut of vijf te gaan.
Het nekschot kwam van Dana Beerepoot, die dwars door de geluidsbarrière liep, en als TiTa Tovenaar "de wereld stond even stil" waande, om vervolgens de bal wonderschoon over de VVW goalie te penselen: 20-18 en het slot zat op de wedstrijd.
In de laatste minuut werd de eindstand 21-20 afgeblazen door de prima leidende John Schneider, wat bij Westfriezen en coah Theo Krom voor een hele grote big smile zorgde!