WF Dames 1 met veel inzet langs KDO   |   28 - sep - 2021

Op dinsdagavond uit naar Kudelstaart ( vlak bij Aalsmeer ) was het heerlijk handbalweer. Een prachtige nieuwe accommodatie, alleen jammer dat het veld matig verlicht was.
Westfriezen en KDO handbalden aanvallend gezien een leuke wedstrijd. Verdedigend liet men hier en daar wel een steekje vallen, omdat dit aan beide kanten gebeurde, bleef het een spannend treffen.
Het ging mooi gelijk op. Na 4-6 voor Westfriezen leek er een gaatje te komen, maar vlak voor rust punterde KDO de gelijkmaker in de touwen. Met nog een paar seconden op de klok deed WF debutant Donna Commandeur van zich gelden door de ruststand op 9-10 voor WF te zetten.

Na rust had Westfriezen een sterke start, waardoor de stand op 13-17 voor WF kwam. KDO kon dit verschil lange tijd niet dichten. Met nog 8 minuten te gaan stond het 15-19 voor WF en zat de wedstrijd goed in het slot. In de laatste minuten vielen nog een paar doelpunten, maar dat bracht de winst voor Westfriezen niet meer in gevaar: 18-20 voor Westfriezen!