WF Dames 1 verrast DTS   |   17 - mrt - 2019

Westfriezen moest zich nog veilig spelen en dat tegen DTS... dat nog voor het kampioenschap streed. David tegen Goliath. Het begon mooi gelijk op, tot 6-6 halverwege. Westfriezen wist nu brutaal de voorsprong op te eisen. Ook de jonge debutant Britt Jong, kon terug zien op een fraai optreden. En niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend beet Westfriezen zich vast in DTS. Een verdiende 16-11 voorsprong met rust mocht Westfriezen optekenen.

Na rust gooide DTS iets van schroom van zich af, maar net als DTS dacht de tandjes in de nek van Westfriezen te zetten, knalde Westfriezen de bal in de touwen. Van 18-15 en 21-19 was het met nog 13 minuten te gaan, toch DTS dat op 21-21 gelijk kwam. Het zou toch niet?
Een zinderende spanning in een volle sporthal Zwaag, zorgde voor een mooie slotambiance. Westfriezen hield het hoofd koel en was beter op schot dan DTS, dat toch iets last had van de mogelijke kampioenskou.
Bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lutte, die mee hielp er een echte wedstrijd van te maken, stond er een dikverdiende 25-22 op het scorebord voor Westfriezen. Topwedstrijd!