Ook WF3 wint laatste wedstrijd   |   28 - mei - 2018

S.v. Westfriezen 3 - VV-SEW-Nibbixwoud 2 (3-1)

Winnen verveelt nooit!

Toen de gele rook na het kampioenschap van vorige week was opgetrokken en de alcohol uit de lichamen was verdwenen verschenen 1-voor-1 de afbrachten voor de laatste competitiewedstrijd in de WhatsApp-groep. Jan Peerdeman (ingescheurde achillespees), Christian Bekoe (hamstring), Frits van der Molen (kuit), Tom Van ‘t Hoff (scriptie), Donnie en Jordie (onvoldoende motivatie als er niks op het spel staat), Leon (knie) en Danny (met de motor naar England) waren niet van de partij. Gelukkig was Peter de Geus weer eens in het land, kon de 35+ ons enigszins bijstaan met Niels en leverde de veteranen ook een -naar later bleek- waardevolle bijdrage.

Op verzoek van Raymond trokken we vandaag allemaal ons kampioensshirt (met korte mouwen) aan om nog eenmaal duidelijk te maken wie er met de titel vandoor is gegaan dit seizoen! Als kampioen wil je natuurlijk ook in stijl afsluiten, maar dat bleek nog niet eenvoudig vandaag. Met een uitgedunde selectie, tropische temperaturen en een tegenstander die er nog wel wat van wilde maken moesten we ons in het zweet werken vanmiddag.

Over de 1e helft kunnen we kort zijn, Tim Klijnman viel al snel uit met een liesblessure waardoor Andrei Kyrill De Vries (te vroeg, vond hijzelf) binnen de lijnen kwam. Verder een paar schaarse momenten voor beide goals waar WF3 iets meer kleine mogelijkheden wist te creëren dan de blauwhemden, maar het bleef 0-0.

In de rust stapte Niels zoals aangekondigd onder de douche en nam Rob van der Molen zijn vertrouwde positie weer in. Hij was samen met Martijn Dekker niet in staat om in de basis te starten, omdat ze -met Roel Alders en Lex Boekweit- als laatste de The 80’s verlieten vannacht. Erik Snip vond het nodig om de wedstrijd te laten ontbranden door een blunder a la Loris Karius te maken. Een ongevaarlijke voorzet belandde namelijk zowaar tegen de touwen; 0-1. Toen was het tijd voor onze joker, de 48-jarige Frank Hoogland. Deze gouden hand van wisselen leverde direct de gelijkmaker op. Hij wist namelijk vanaf de zijlijn de bal, die natuurlijk stiekem als voorzet was bedoeld, in de verre hoek te deponeren; 1-1. En als WF3 bloed ruikt dan bijten ze door. Een dubbele een-twee tussen David Kok en Steve Verhoef werd door laatstgenoemde hard binnengeschoten; 1-2. Daarna was het Rob Spil die met links verwoestend uithaalde, keeper Thomas Ursem liet de bal los waarna David van dichtbij de eindstand op de borden schoot. Smaakmaker Peter de Geus verliet in de 89e minuut het veld voor een zelfgeregisseerde applauswissel, waarna Randy Keizer nog 30 seconden terug kwam binnen de lijnen. Scheidsrechter Johan Jong vond het mooi geweest en zo kon iedereen gaan genieten van de zon, Formule1, Oranje Buiten en het feit dat het voetbalseizoen er op zit voor de heren van WF3.

Al met al een prachtig seizoen, waarin de statistieken voor zich spreken: 10 punten voorsprong op de nummer 2 VVS 46, 15 punten voorsprong op VV-SEW-Nibbixwoud en West Frisia, 80% van de wedstrijden gewonnen, slechts 2 gelijk en 2 verloren, 63 goals gemaakt en slechts 18 tegen in 20 wedstrijden. Dank voor jullie support, online betrokkenheid en we zien jullie graag volgend seizoen weer langs de lijn!

PS. De komende weken kan S.v. Westfriezen 2 in de nacompetitie nog wel wat steun gebruiken, mogelijk dat enkele bekende gezichten deze selectie nog gaan aanvullen.

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend