WF3 pakt weer volle buit   |    5 - feb - 2017

VVS 46 2 - S.v. Westfriezen 3 (1-2)

Na de druk bezochte training van donderdagavond en de door Tom Van 't Hoff gemaakte opstelling, die het nodige stof deed opwaaien in Spanbroek, moest er vandaag weer voor de 3 punten worden gestreden. Voor het eerst dit seizoen werden de spelerspasjes uitgebreid gecontroleerd door de scheids, waardoor onze nieuwste aanwinst Peter de Geus helaas werd veroordeeld tot 90 minuten vlaggen (omdat zijn pasje nog in de maak is). Ondanks het zware hoofdveld besloot onze begeleider Harry Dekker dat we de eerste 10 minuten full press moesten spelen. En met het gewenste resultaat. Na 7 minuten spelen krulde Raymond de bal, op aangeven van de jarige Steve Verhoef, al met gevoel over de keeper van de oranjehemden, 0-1. Binnen enkele minuten stond het echter weer gelijk door een schitterende vrije trap, Erik Snip kon er alleen maar naar kijken en applaudiseren (al was hij zelf van mening dat hij hem misschien had kunnen pakken). Rob van der Molen heerste op het middenveld en de achterste linie (met Jordie, Martijn Dekker, Rob Spil en Tom) hield de boel eenvoudig dicht. Na een klein half uur stoomde Christian Bekoe op door het midden, waarna hij met een slim passje Frits van der Molen oog-in-oog met de keeper zette. Onze rechtshalf bleef rustig en schoof de bal onhoudbaar in de lange hoek, 1-2. Die paar supporters die vandaag niet aanwezig waren kunnen de beelden terugkijken tussen de foto's hieronder. Helaas moest Martijn zichzelf laten vervangen na een half uur, doordat zijn enkelblessure weer opspeelde. Deze onverwachte aankondiging leidde tot paniek op de bank, in verband met de heersende sokkenproblematiek. Coach Roy Vriend had de kledingtas niet gecontroleerd voor vertrek van 't Krijt, waardoor er een paar tekort was. Invaller Donnie moest zodoende de gele kousen van Tim Klijnman overnemen aan de zijlijn alvorens het veld te kunnen betreden. In het resterende kwartier hielden we eenvoudig stand door het speelveld klein te houden en zo met een voorsprong aan de Lipton-thee te gaan.

In de rust maakten de moegestreden Andrei Kyrill De Vries en doelpuntenmaker Frits plaats voor Tim en Wouter Boots. Met veel passie en overtuiging trokken de ervaren strijders van WF3 in het tweede deel de overwinning relatief eenvoudig over de streep. Zelfs een gele kaart/tijdstraf voor Jordie, die commentaar gaf op iemand die een overtreding maakte op zijn broertje, leidde niet tot noemenswaardige kansen voor de Spanbroekers. De alles-of-niets hoge ballen waren telkens een prooi voor keeper Erik. En in de dying seconds kon Bakker op aangeven van Jordie zelfs nog de 1-3 maken, maar hij miste. Volgens de scorebordjournalisten misschien een moeizame overwinning, maar voor ons een mooie opmaat naar de topper tegen West Frisia 3 volgende week. Hierbij nog een dankwoord richting de uitstekende leidsman, ondanks een botsing met onze bomber, wist hij de wedstrijd van begin tot eind in uitstekende banen te leiden.

Donderdag trainen we met de hele groep onder leiding van good old Han 'Thea Wessels' Wessels, waarna zondag om 11.45 uur in Zwaag de aftrap plaats vindt tegen de koploper uit onze competitie: Westfriezen 3 - West Frisia 3.

Ps. Nu u dit leest drink Tom net zijn laatste biertje in de VVS-kantine, ook daar is de 3e helft voor ons ;)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend