WF1 doet wat het moet doen tegen buurman SEW, 6-0   |   23 - mei - 2023

“makmakmakmak”

WF1 heeft in zijn laatste thuiswedstrijd flink uitgehaald. SEW, streekgenoot en reeds degradant, werd met 6-0 van het veld geveegd. Voor de thuisploeg was de opdracht winnen en bij voorkeur met veel doelpunten, daar het doelsaldo nog van belang zou kunnen zijn. Aan die doelstellingen werd dus wel aardig voldaan, met een ontketende Wesley Mak als gangmaker.

Stadion ’t Krijt rijkelijk gevuld

Zoals veel ploegen heeft ook WF1 aan het einde van het seizoen te maken met wat afwezigen. Youri Akkerman is al enige tijd afwezig, vandaag ook nog steeds Max Broers en keeper Luke van Amstel. Remco van Beek en Vince de Jager sloten aan vanuit het tweede en ook Boyd Bartele was weer present. Het terras en stadion ’t Krijt waren rijkelijk gevuld onder heerlijke omstandigheden. Zoals aangegeven was er nog veel om voor te spelen en dat liet WF1 dan ook wel zien vanaf het begin. SEW trok zich terug op eigen helft en liet de bal aan WF1. Daar wist het wel raad mee en het spel speelde zich dus veel af op de helft van de tegenstander. Mogelijkheden en kansen werden er ook vrij snel gecreëerd, dus de voorsprong kon niet uitblijven. In een tijdbestek van 3 minuten zette uitblinker Wesley Mak de wedstrijd behoorlijk in gang. In de 12e minuut heroverde WF1 de bal en Tom Overtoom bracht de bal direct voor bij de tweede paal. Wesley kopte zijn eerste binnen. Vlak hierna sneed hij door de verdediging na een snelle een-twee met Jim Broers. Via een vlammend schot met links in de korte hoek was het 2-0. Ook in de fase hierna bleef WF1 de baas, maar verzuimde om nog verder afstand te nemen. Vlak voor rust toch een schrikmoment, een verdwaald schot vanaf een meter of 26 spatte uiteen op de paal achter Denny Knol. Derhalve werd er met 2-0 gerust.

#17 on fire

Ook de start van de tweede helft was nog wat rommelig aan de kant van WF1. Slordig in balbezit zorgde ervoor dat SEW de bal had. Tom zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de wedstrijd weer richting Zwaags voordeel kantelde. Via een corner en een terug gekopte bal van Chiel Steenman, kwam deze bij Tom terecht. Vanaf rand zestien krulde hij de bal heerlijk in de verre hoek, 3-0. De wedstrijd was hierdoor wel beslist, maar WF1 was zich ervan bewust dat meer doelpunten nog wel eens belangrijk kunnen zijn en ging op zoek naar meer. Eerst was het echter SEW, dat middels een strafschop dacht terug te komen. De bal werd echter over de ballenvanger geschoten. Vlak hierna liep WF1 nog verder weg. Tom legde klaar voor Chiel, die op bekeken wijze het leer richting kruising dirigeerde. De koek was hierna nog niet op en zeker niet voor Wesley. Daar waar het bij Pieter Koopman deze partij niet geheel wilde lukken, bleef #17 zeer scherp voor het doel. Twee keer was Pieter wel de aangever, Wesley was nog twee keer succesvol, wat zeer werd gewaardeerd en Wesley werd ook terecht toegezongen door de fanatieke aanhang. De leidsman floot ook precies op 90 minuten af met een 6-0 overwinning op het bord.

Dat de doelpunten belangrijk zijn bleek wel achteraf. Concurrent HSV speelde gelijk en daardoor is de 3e plek weer volledig in het vizier. En door de ruime overwinning is het doelsaldo nu precies gelijk aan HSV. Echter nog steeds wel 2 punten verschil, dus zijn nog steeds wel afhankelijk. Daarnaast zullen we zelf ook eerst drie punten uit bij KFC moeten halen.

Maar bij een eventuele gelijk aantal punten zal het doelsaldo doorslaggevend zijn en dat is dan altijd in het voordeel van WF1.

WF1 – SEW 6 – 0