WF2 pakt strohalm!   |    4 - mei - 2022

“Overwinning aan de Noordzee”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 wacht onderhand al 8 wedstrijden op een overwinning. De laatste overwinning dateert van 20 februari 2022. Toentertijd werd er vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen van hekkensluiter FC Den Helder. De Geelwitte-machine bezat op dat moment nog de 4e plaats. Nu zijn wij afgezakt naar plek 12 met 6 punten achterstand op de veilige plekken. Den Helder is daarentegen nog steeds de hekkensluiter en lijkt vrijwel zeker af te stevenen op rechtstreekse degradatie. Voor WF geldt dat alleen een overwinning voldoende hoop biedt om de weg omhoog in te slaan. Weet Westfriezen 2 deze strohalm te pakken?

Einde van de wereld, 1 mei 2022

FC Den Helder 2 - Westfriezen 2

We leken vandaag met drie fitte wissels richting het hoge noorden te vertrekken, waar het niet dat Gieltjes op het laatste moment toch verstek moest laten gaan vanwege ziekte. Gelukkig konden Hartnack (WF7) en Vloeijberghs (019-1) bij ons aansluiten, zodat we toch op oorlogssterkte op pad konden. Verder ‘miste’ wij de gebruikelijke afwezige.

Nadat Deun de snelcursus “tossen” succesvol had afgerond, wonnen we eindelijk weer de gebruikelijke loterij vooraf. Hierdoor begonnen we met de zon in onze rug op een bijna windvrij sportcomplex van Fusie Club Den Helder. In het begin had WF nog een klein beetje moeite met de nieuwe formatie, waardoor de thuisploeg redelijk eenvoudig aan de bal wist te blijven. Na een minuut of 10 hadden de geelhemden de zaakjes weer op orde en voor die tijd werd er geen kans weggegeven. WF nam het initiatief over, maar bleef wel enorm slordig in balbezit. Om vaak onverklaarbare redenen werd de bal naar de verkeerde kleur geschoten of werd er met open ogen in de buitenspelval getrapt. Toch kwam WF verdiend op een 0-1 voorsprong. Kramer passeerde met een akka buitenlangs en schoot onberispelijk binnen in de verre hoek. Dit deed hij op geleende schoenen van Berends, die zijn laatste excuus naar het land der fabelen verwezen zag worden. In het vervolg van de eerste helft bleef WF de bovenliggende partij, maar vergaten zij de voorsprong uit te breiden. Logischerwijs werd de rust dan ook met een 0-1 voorsprong bereikt.

Tijdens de limonade waren de instructies eenvoudig. Zuiniger in balbezit en sneller de ruimte zoeken achter de verdediging. Of het de eenvoudige instructies waren of de onenigheid in de kleedkamer van de thuisploeg zullen we nooit weten. Maar in het tweede bedrijf had WF veel meer controle. Alleen ook nu vergaten we te scoren. Tot twee keer toe konden wij in een overtal in de richting van het vijandelijke doel, maar even zo veel keren behielden we niet het overzicht. Hierdoor bleven we steken op een minimale voorsprong en zat een ongeluk in een klein hoekje. Met het inbrengen van Krikke en Hartnack kwam er veel snelheid in het elftal. Eerstgenoemde had goed opgelet en wist het overzicht wel te bewaren. Krikke kwam goed door over links en gaf Brandhoff een niet te missen kans. Waardoor de stand naar 0-2 werd getild en de drie punten heel dichtbij kwamen. De thuisploeg wist er nog een slotoffensiefje uit te persen, maar deze werd al snel een halt toe geroepen door keeper Knol. Met een werkelijk schitterende reflex stopte hij een ‘onhoudbare’ bal, waardoor Den Helder wist dat er niets te halen viel.

Zo wist WF2 eindelijk weer eens te winnen en de achterstand op de veilige plekken te verkleinen tot 4 punten. Het “IK DACHT HET NIET” kon eindelijk weer door de kleedkamer galmen en de Spa Goud smaakte weer beter dan ooit. De derde helft werd gevierd bij onze buren van Always Forward, waar we het Vlaggenschip in de absolute slotfase hun koers richting de titel zagen voortzetten. Speciale aandacht nog naar Vloeijberghs, die zijn officiële debuut bij de selectie bekroonde met een heel goed optreden!

FC Den Helder - Westfriezen

’17 0-1 Schoen van Berends (Brandhoff)

’73 0-2 Brandhoff (Krikke)

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend