WF2 start competitie in mineur!    |   25 - sep - 2023

“Persoonlijke fout leidt nederlaag in”

Voorbeschouwing

Eindelijk staat daar het begin van het nieuwe seizoen voor de deur. Na een aantal oefenwedstrijden en een drietal bekerwedstrijden, mogen we aankomende zondag eindelijk weer voor het ‘echie’. Waar vorig seizoen het bekertoernooi nog tot het hoogtepunt van ons seizoen leidde (halve finale), daar is het dit seizoen na 3 wedstrijden al voorbij. De eerste 2 groepswedstrijden werden nog redelijk eenvoudig gewonnen; 4-0 thuiswinst tegen Hercules Zaandam en 2-4 uitoverwinning bij KFC. Uit bij Spirit ’30 werd er echter verrassend verloren waardoor wij op doelsaldo zijn uitgeschakeld. Zodoende kroonde J. Hoogland zich tot topscoorder in het korte bekeravontuur.

In tegenstelling tot vorig seizoen bestaat dit seizoen wel uit een volledige competitie in de reserve 2e klasse, inclusief periodetitels. Dat biedt dus mogelijkheden genoeg om mee te strijden om promotie. Aankomend weekend beginnen wij de nieuwe competitie met een uitwedstrijd in Wormer tegen WSV’30. Voor ons een nieuwe tegenstander en de geschiedenisboeken vertellen ons dat het laatste treffen plaats vond in 2007.

Wormer, 24 september 2023

WSV ’30 2 – Westfriezen 2

Het seizoen begon weer vertrouwd; veel te vroeg zaten we in een veel te warme bestuurskamer waar veel te slechte grappen werden gemaakt en de koffie weer veel te goed op de darmen werkte. Daarnaast waren we ook weer, zoals vertrouwd, incompleet. Bregman genoot van vakantie en Brix kampt met een blessure. Desalniettemin vertrokken we met 14 man richting Wormer.

Eenmaal aangekomen op het keurige complex van WSV’30 en nadat de scheidsrechter zich had verkleed begonnen we onder heerlijke nazomerse omstandigheden aan de wedstrijd. De start van WF2 was op zijn zachtst gezegd niet zo goed. De bal werd meermaals op onverklaarbare wijze ingeleverd wat de thuisploeg eenvoudig in het zadel hielp. Na een aantal minuten werd het spel iets beter, maar het eerste half uur hield niet over. Het was dan ook aan de thuisploeg te danken dat we niet op achterstand kwamen. De eerste en direct grootste kans was voor ons. Na mistasten in WSV’s achterhoede kon Goevaers vrij op de keeper af. Zijn inzet kon echter gestopt worden en ook de rebounds waren niet aan ons besteed. Na een aantal omzettingen in onze opstelling bleven we het restant van de eerste helft eenvoudig overeind en wisten we ook in balbezit tot de vijandelijke goal te komen. Gescoord werd er echter niet waardoor de brilstand bij rust nog op het bord stond.

Na de limonade begon WF2 vrij goed aan de tweede helft. De thuisploeg had moeite met de harde wind en de geelhemden wisten zodoende de bal snel te veroveren. Deze fase duurde echter slechts 5 minuten, waarna de thuisploeg het heft weer in handen nam. Veelvuldig had een groenzwarte de bal, maar tot echte kansen kwamen zij niet. Keeper Knol kon veel diepteballen en afstandsschoten onschadelijk maken en moest 1 keer kordaat optreden bij een inzet van dichtbij. In de tegenstoot lag er ruimte voldoende voor WF, maar daar sprongen wij te slordig mee om. De wedstrijd stevende af op een doelpuntloos gelijkspel, maar een persoonlijk fout bepaalde anders. Aanvoerder Berends tastte mis bij een slechte voorzet welke zodoende werd gepromoveerd tot assist en door een groenhemd eenvoudig kon worden binnen gekopt. Met nog een aantal minuten op de klok gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Deze leek in de laatste minuut nog te vallen. Nonnekes raakte echter de lat en de rebound van Van Lavieren werd van de lijn gehaald. Zo keerde WF2 puntloos terug richting Zwaag.

Geen gewenst begin van het nieuwe seizoen, maar gelukkig is de competitie nog lang. Volgende week mogen wij al op voor revanche wanneer we Hollandia T ontvangen op het eigen Krijt. Zij wonnen hun eerste wedstrijd met 3-0 en hebben in het bekertoernooi ook keurige uitslagen laten zien.