WF2 verslaat ongeslagen koploper!   |   22 - okt - 2018

WF2 verslaat ongeslagen koploper!

“It ain’t over till the fat lady sings”

Voorbeschouwing

Na het onnodige verlies van vorige week, staat onze dit weekend opnieuw een uitwedstrijd te wachten. Moesten we vorige week echter ons paspoort meenemen, daar is het deze week een stuk minder lange reis richting Kolping Boys uit Heerhugowaard. Kolping Boys heeft al zijn voorgaande wedstrijden gewonnen en staat dan ook gedeeld bovenaan. Achtereenvolgens bonden zij LSVV, ZAP, Hillegom en Zwanenburg aan de zegekar. Westfriezen is alleszins van plan om ook aan deze kar gebonden te worden en zal vol goede moed afreizen richting sportcomplex De Nollen. Kan WF2 de koploper pootje lichten?

Heerhugowaard, 21 oktober 2018

Kolping Boys 2 – Westfriezen 2

Voor een uitwedstrijd mochten wij ongekend lang uitslapen met een verzameltijd later dan 9 uur. Ondanks een flink aantal afwezigen, stonden er weer 14 namen op het spelersformulier die het de koploper erg moeilijk zouden gaan maken. Het strijdplan werd ons duidelijk gemaakt en het belang van werken voor elkaar werd nog maar eens benadrukt.

Onder fantastische omstandigheden, met ons trouwe publiek langs de lijn en na weer een verloren toss van aanvoerder Van der Laan trapten wij klokslag 11 uur af. Meteen werd duidelijk dat zowel Westfriezen als de thuisploeg wilden voetballen van achteruit en met verzorgd voetbal tot kansen probeerden te komen. De eerste kans was voor ons. Schotten ging alleen op de keeper af, maar werd afgestopt door middel van een overtreding. De scheidsrechter bleek echter zijn rode kaart vergeten te zijn en vond een gele kaart voldoende. Uit de toegewezen vrije trap werd niet gescoord, maar deze leidde wel tot het uitvallen van hun aanvoerder. Het spel ging in het vervolg op een neer, met het meeste balbezit voor de thuisploeg maar de grootste kansen voor WF2. De thuisploeg kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten die geen probleem waren voor keeper Knol. WF zag een scrimmage voor de goal niet eindigen in een terechte voorsprong, een viertal schoten werd even zoveel keer geblokt. De 0-1 voorsprong kwam er toch en was het gevolg van een goed lopende aanval. Schotten vond al liggend op de grond de doorgelopen Berends. Berends durfde niet zelf te schieten, legde de bal breed en gunde Steenman een niet te missen kans. De 1-0 voorsprong behielden wij eenvoudig tot en met de rust.

Tijdens de thee werd benadrukt hoe belangrijk het is om de eerste 15 minuten door te komen. Dit konden we na 1 minuut echter alweer vergeten. Een kleine overtreding binnen de 16 was de oorzaak van een makkelijk gegeven strafschop, die nog bijna werd gekeerd door Knol. Bijna is nog steeds niet helemaal en dus was de stand 1-1. WF leek eventjes van slag en kwam nauwelijks nog van de eigen helft af. Deze fase werd door hard te werken overleefd en duurde slechts 10 minuten. Hierna begon de geelwitte-machine weer te draaien en werd de vijandelijke helft weer opgezocht. Een aantal goede ballen van invaller De Putter konden niet worden gepromoveerd tot assist en een kopbal van Steenman ging net naast. Nadat de thuisploeg met een man minder komt te staan met nog 10 minuten op de klok, gaat WF vol op jacht naar de winnende treffer. Door de aanwezigheid van heel veel hardlopers, moesten wij wel op onze hoede zijn voor de gevaarlijke tegenstoten van de gastheren. Wanneer de warrige leidsman aangeeft dat er nog slechts 1 minuut te spelen is lijken de punten gedeeld te worden. Westfriezen 2 had vandaag echter een Duitse streek in petto en wist op de valreep nog de overwinning binnen te slepen. Invaller Vredenduin vond de vrijstaande Brandhoff, die koelbloedig afrondde. Ondanks een flinke lucht van buitenspel werd de goal goedgekeurd en konden de drie punten in de tas worden gestopt.

Een hardwerkend Westfriezen werd zo beloond met een verdiende overwinning op de koploper. Bij thuiskomst horen wij dat WF3 en de A1 ook gewonnen hebben en zien we ons Vlaggenschip onder luid gejuich Texel, 90 minuten lang in de rondo te houden. Volgend weekend wacht ons eindelijk weer een thuiswedstrijd tegen FC Den Helder.