Verslag: WF2 tegen WV-HEDW   |   17 - sep - 2024

Westfriezen 2 vs WV-HEDW 2 vs Scheidsrechter Bakker

Na de drie punten van vorige week tegen TOG heeft WF2 de groepswinst in de bekerpoule in eigen hand. Hiervoor moet minimaal één punt worden behaald tegen de Amsterdamse club Wilhelmina Vooruit – Hortus Eendracht Doet Winnen (WV-HEDW). WV speelt in de eerste klasse, wat betekent dat WF2 zich kan opmaken voor een pittige laatste oefenwedstrijd. Zal de geel-witte machine de groepswinst pakken en ongeslagen aan de competitie beginnen?

VOORAF 15 SEPTEMBER 2024

De weergoden waren, zoals vaak, WF goed gezind met een stralend zonnetje en een aangename temperatuur. Trainer Schaap kon ook vandaag beschikken over een volle bank, zelfs zonder Hof en Giorgie, die van een welverdiende vakantie in het buitenland genieten. Alles leek in de juiste richting te wijzen voor een mooi affiche, totdat duidelijk werd wie de leidsman van de dag zou zijn. De heer Bakker, die WF al vaker heeft gefloten, is een vriendelijke man die respect verdient voor het fluiten van een wedstrijd op zijn vrije zondag. Echter, zijn hoge leeftijd begint zijn prestaties op het veld te beïnvloeden, wat het spel niet ten goede komt.

DE EERSTE HELFT

Om half 12 floot leidsman Bakker voor de eerste keer van de in totaal tien keer dat hij zou gaan fluiten op deze zonnige zondag. Waar WF vorige week al snel op achterstand kwam, had het hier weinig van geleerd, want na vier minuten kon er opnieuw worden afgetrapt. Vloeijberghs speelde de bal iets te wijd terug op keeper Dierikx, die niet op tijd kon reageren. De aanvaller van WV-HEDW was scherp, onderschepte de bal en rondde koelbloedig af: 0-1. WF bleef echter rustig voetballen, en dat werd al snel beloond. Een mooie dieptepass van De Jager bereikte Hoogland, die compleet de bal miste. Dit verraste de keeper van WV-HEDW zodanig dat hij over de bal trapte. Hoogland profiteerde en maakte dankbaar de gelijkmaker: 1-1. Verder verliep de eerste helft weinig spectaculair. WF verloor te veel tweede ballen, was niet scherp in de duels en slordig aan de bal. WV-HEDW profiteerde hiervan en creëerde veel ruimte door goed lopende mensen op het middenveld. Dit resulteerde in een nieuwe achterstand: na balverlies op het middenveld volgde een mooie dieptepass en een knappe lob, waardoor Dierikx voor de tweede keer de bal uit het net moest halen: 1-2. Ondertussen drukten scheidsrechter Bakker en hunnies grensrechter hun stempel door de 2-2 van WF af te keuren wegens buitenspel. Daarnaast moest Hartnack na een halfuur het veld verlaten na een stevige overtreding op zijn enkel. Bakker besloot echter alleen te fluiten bij het inslaan van een atoombom, waardoor de speler van WV-HEDW zonder kaart wegkwam. Met een ongelukkige achterstand ging WF de rust in.

DE TWEEDE HELFT

De tweede helft begon WF sterker. De posities waren beter bezet en de inzet was groter. Dit leidde direct tot meer druk op de verdediging van WV-HEDW. In de 64ste minuut zorgde een knap staaltje individuele klasse voor de gelijkmaker. Na goed druk zetten van Brix op de linksback van WV-HEDW leverde deze de bal zomaar in bij Goevaers. Goevaers passeerde zijn directe tegenstander en schoot knap binnen: 2-2. WF wilde meer en leek dit ook te krijgen, ware het niet dat de scheidsrechter en de grensrechter opnieuw vreemde beslissingen namen. Een keurige corner van Brix werd goed ingekopt door De Graaff bij de tweede paal. De scheidsrechter keurde de goal goed, maar trok deze beslissing terug na overleg met de grensrechter. Aangezien scheidsrechter Bakker nauwelijks voor overtredingen floot, werd het spel aan beide kanten harder. Spelers wisten dat ze hun gang konden gaan zonder te worden bestraft. Wanneer iemand de scheidsrechter iets wilde vragen of zeggen, lachte hij alles weg zonder een duidelijk antwoord te geven. Aan het einde van de wedstrijd zette WV-HEDW nog enkele keren aan. Zij hadden een overwinning nodig, terwijl een gelijkspel voor WF2 voldoende was om door te gaan in de beker. Dit leidde tot een doelpunt in de blessuretijd, maar Bakker besloot hierop te fluiten voor hands en een overtreding, wat voor verwarring zorgde bij de Amsterdammers. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en konden de ploegen weer tot rust komen.

DE NABABBEL

Beide teams trokken dezelfde conclusie: de scheidsrechter had ervoor gezorgd dat de gemoederen hoog opliepen, iets wat totaal niet nodig was geweest. WF2 gaat door in de beker en maakt zich op voor een nieuwe uitdaging. Laten we hopen dat scheidsrechter Bakker binnenkort van zijn welverdiende pensioen gaat genieten, zodat hij niet meer op dit niveau hoeft te fluiten. Volgende week is WF2 vrij. Over twee weken start de competitie met een thuiswedstrijd tegen SEW. Laten we de positieve punten uit deze drie "oefenwedstrijden" meenemen naar de competitie en werken aan onze zwakkere punten, te beginnen met het voorkomen van een tegengoal in de eerste minuten. Tot over twee weken!