WF 2 ook sterk tegen Bergen 2   |   22 - okt - 2024

Het affiche: Westfriezen 2 – Bergen 2

“Bergen in de rondo”

Vorige week werd tegen Spirit de lijn omhoog weer ingezet. Met 2 gewonnen wedstrijden uit 3 bevinden wij ons op dit moment in de middenmoot. Wel hebben wij nog wel een wedstrijd tegoed op onze concurrenten boven ons. Tegen Bergen vandaag zijn 3 punten een vereiste om aansluiting te krijgen/behouden bij de clubs boven ons op de ranglijst.
Vorig seizoen wonnen wij op ’t Krijt wel van deze tegenstander, maar gingen wij op bezoek in Bergen onderuit. Weet WF2 dit seizoen wederom te winnen van Bergen op ’t Krijt?

Zwaag, 20 oktober 2024

De voorbeschouwing

Om half 11 stipt kon trainer Schaap weer beschikken over 16 fitte knapen in de bestuurskamer. Geblesseerde van de week is Gieltjes, die na het blokken van een bal vorige week tegen Spirit geblesseerd raakte aan zijn voet. Kleine teleurstelling dan ook dat het blokken van deze bal geen zin heeft gehad, waar deze alsnog achter keeper Dierikx verdween vorige week. Beroepsvakantieganger de Graaff is weer buitenlandse ervaring aan het opdoen en zal deze wijsheden vanaf volgende week met ons kunnen gaan delen. Gelukkig is R. Hoogland bijgekomen van zijn eigen doelpunt 2 weken geleden en kan hij zich weer bij de groep voegen.

Ook kregen wij weer een nieuwe pupil van de week vanuit het vlaggenschip. Broers wilt ook wel eens kijken hoe het veld van WF binnen de lijnen eruit ziet, en mag zijn talenten bij ons gaan laten zien. Waar het Amsterdam Dance Event zich vorige jaren nog wel eens een negatieve externe factor waande bij de wedstrijd van zondag, kunnen wij deze zondag van geluk spreken. Alle jongens hebben rekening gehouden met de wedstrijd en hun feestjes gepland om de wedstrijdvoorbereiding heen en zo konden wij om half 12 aftrappen met een fit team.

De eerste helft

Voor de aftrap werd een afspraak gemaakt tussen spits Hoogland en de verdediging. De verdediging zou proberen geen goal tegen te krijgen binnen 5 minuten en Hoogland zou er eens een kans inschieten. Één deel van de afspraak werd moeiteloos nagekomen toen wij na 5 minuten nog geen goal of kans tegen hadden gekregen. Hoogland had iets meer moeite met zijn gedeelte van de afspraak. Met een glimlach op zijn gezicht miste hij 2x een één op één met de keeper, waarbij hij zeker 1x wel opzij had mogen kijken naar een vrijstaande medespeler. WF2 speelde geen dijk van een pot, maar had wel de regie en de kansen. Bergen wist enkel via een vrije trap in de buurt te komen van de goal, maar hunnies nummer 10 vond het zijnet. Na 30 minuten was het dan eindelijk zover voor Hoogland. Broers zette na een goede actie Hoogland vrij op de vijandige 16 meter. Deze aarzelde even, maar besloot toch uit te halen. Zijn schot belandde mooi in de verre bovenhoek: 1-0.

Vijf minuten later volgde het één-na-grootste hoogtepunt van de wedstrijd. Broers had voor de aftrap al gezegd dat hij hunnies keeper akelig ver voor zijn doel zag staan en besloot hier dan ook naar te handelen. In de 35ste minuut kreeg hij de bal op de middellijn, keek hij even snel op, en besloot hij de keeper te verrassen met een knap geplaatste bal van heeeeel ver; 2-0. Weer 7 minuten later was het dan eindelijk tijd voor het allergrootste hoogtepunt. De Jager onderschepte de bal goed tijdens de opbouw van Bergen. Samen met Broers rechts en Hoogland links ging hij af op de laatste twee verdedigers. De Jager legde opzij naar Broers die niet zelfzuchtig was en voor de goal langs de bal gunde aan Hoogland. Deze stond helemaal vrij en hoefde alleen nog maar het balletje in het netje te schuiven. Afmaken was vandaag niet het sterkste punt van onze spits, maar gelukkig stond het geluk nogsteeds wel aan zijn kant. Via de lat ging de bal recht de lucht in, waarna hij deze in de rebound inkopte (wat het 2de wonder was van de aanval). Zo ging WF rusten met een goede 3-0 voorsprong, terwijl het eigenlijk niet eens zo heel goed voetbalde.

De tweede helft

In de rust werd het spel besproken. Vorige week gingen we ook met een goede voorsprong de rust in, maar zagen wij het onszelf toch nog moeilijk maken in het 2de bedrijf. Bergen zou wel iets meer druk gaan zetten om de achterstand om te buigen en dus moest iedereen wel even op scherp gezet worden. Op het veld bleek echter een ander beeld. Bergen vond 3-0 blijkbaar een prima resultaat tegen de geel-witte machine en besloot het rustig aan te doen. De verdediging, die vandaag als een huis stond, kon keer op keer succesvol de bal rond laten gaan, waardoor Bergen geen kans heeft gecreëerd en flink in de ronde heeft gestaan.

Van de 45 minuten die er gespeeld is, heeft WF 37 minuten lang de bal achterin rondgespeeld, en heb ik in de middencirkel al driekwart van dit verslag kunnen schrijven. Het publiek werd de grote winnaar in de 2de helft met nul goede kansen aan beide kanten. De leidsman van vandaag besloot, om het voor hem nog maar wel even leuk en spannend te houden, kort te zitten op inworpen. 90% van al zijn commentaar had dan ook betrekking op een inworp, waarvan 45% Vloeijberghs degene was die mocht gooien. Na 90 minuten vond de leidsman het wel welletjes en floot hij voor de laatste keer. De Jager mocht zich kronen tot MOTM, waar hij vandaag ijzersterk gespeeld had.

Nabeschouwing

WF2 wint opnieuw en heeft nu 3 van de 4 potjes gewonnen. Volgende week wacht het bekerduel met HSV 2 in Heiloo. HSV 2 speelt een klasse hoger, en dit potje zal dan ook een mooie test zijn om te zien of wij ons kunnen mengen in dit niveau.
De week daarop mogen wij naar het altijd gezellig Julianadorp, waar we met JVC een lastige tegenstander staan te wachten. Tot gauw!