WF1 door in de nacompetitie na winst op Utrecht!   |   29 - mei - 2024

Westfriezen begon aan de nacompetitie wedstrijd tegen Nieuw Utrecht. Er was veel volk op af gekomen en het was heerlijk voetbalweer.
Westfriezen kreeg direct al een paar mooie kansen, maar tot juichen kwam het nog niet.
De wedstrijd kende een hoog tempo en de voorwaartsen van Nieuw Utrecht waren behendige balgoochelaars Doch de WF verdediging stond haar mannetje.
In de 22e minuut was het raak en kopte Max Broers Westfriezen naar de 1-0. In de 38e minuut kwam Nieuw Utrecht met een fraaie treffer op 1-1. Na een gelijk opgaande 1e helft met de betere kansen voor Westfriezen, werd de rust bereikt met een 1-1 stand.

Het hoge tempo van de 1e helft werd niet meer behaald, maar het bleef een heerlijke wedstrijd om te kijken. En Westfriezen kreeg loon naar werken. In de 58e minuut bracht Mitchell Gieltjes Westfriezen uit een mêlee van spelers op 2-1.
En de pret werd nog groter, toen in de 66e minuut Pieter Koopman uit een rebound de 3-1 scoorde. WF liet zich inzakken en gokte op nog een counter en leek op weg naar winst. Het werd nog spannend, want in de 90e minuut kwam Nieuw Utrecht op 3-2.
Het werd nu echt spannend, want Nieuw Utrecht kende een paar lepe voetballers, die zomaar uit het niets konden scoren. Gelukkig heeft Westfriezen een solide achterhoede en een prima keeper. Zo werd er verdiend met 3-2 gewonnen.

ZATERDAG 1 JUNI IS DE VOLGENDE RONDE

Na een geweldige wedstrijd tegen Nieuw Utrecht met alles erop en eraan voor bijna 1000 toeschouwers heeft WF1 zich door een 3-2 overwinning geplaatst voor de volgende nacompetitie ronde. Daarin is de nummer 9 van 1B vv De Meern de tegenstander. Plaats van handeling is in Utrecht, zaterdag 01-06-2024, aanvang is 14.30 uur. Kom jij de witgele matadors weer steunen?

Klik hier voor de route: Zwaag reist naar de Meern, Loenenseboslaan 2