B1 wint uit van Velo B1   |   21 - jan - 2018

Vandaag was het vroeg dag om in Wateringen de return te spelen tegen Velo. Beide teams staan op gelijke hoogte in de poule, dus beiden teams waren gebrand om deze wedstrijd te winnen.

Westfriezen begon gelijk in de eerste minuut met een gerichte aanval op doel om te laten zien dat er met hen niet valt te dollen. Dit resulteerde direct in een 0-1 voorsprong in de eerste minuut! Veloo antwoordde hier direct op met een aantal tegentreffers. Na 10 minuten en een 3- 1 achterstand begon het motortje bij onze meiden te draaien en werd het met rust een 4- 8 voorsprong, iets dat we geruime tijd niet meer ervaren hadden.

Na rust werd de stand zelf opgebouwd tot een 7 doelpunten verschil. Het laatste kwartier speelde onze B1 iets te nerveus, dat resulteerde in een aantal gele kaarten, maar ook diverse 2 minuten straffen. Hierdoor zag Velo kans om goed terug te komen en het onze B1 nog lastig te maken.
Maar ondanks de laatste spannende paar minuten, wisten we het hoofd koel te houden en de opgebouwde voorsprong niet meer uit handen te geven: Eindstand 14-16.

Met een heerlijk overwinningsgevoel zijn we weer teruggereden naar het hoge Noorden. Ondanks dat onze B1 meiden in een zeer zware poule zitten, hebben ze weer laten zien een leuke pot handbal te kunnen spelen. Daar mogen we dik trots op zijn.