Dames 1 klopt Tornado 2   |    5 - feb - 2017

Dames 1 mocht uit tegen Tornado en beide teams doen weinig voor elkaar onder. Dus komt het op de kleine details aan!

Tornado had het in de begin fase wat moeilijk met de snelle aanvallen van Westfriezen, maar daarentegen had Westfriezen een slagje in de loop van de schutters. Tornado kwam hierdoor met 5-3 en 8-5 voor te staan.
Westfriezen coach Theo Krom stelde het afweergeschut opnieuw af en met een trefzeker salvo wist Westfriezen vlak voor rust knap de 10-11 in te prikken. Op neer werden kansen benut en met 14-15 ging men rusten.

Na rust zorgde scheidrechter Groot opnieuw dat er vaart in het spel bleef. Wel veel vaart, maar veel scoren deed men niet. Tornado miste wat schotkracht en Westfriezen zag veel schoten geblokt worden door een stug verdedigend Tornado. Het bleef mooi gelijk op gaan.
Westfriezen keepster Amber Klijbroek stopte twee pingels en omdat moment borrelden er zo weer een paar goals bij Westfriezen uit, waardoor WF op 13-16 voorsprong kwam.
Westfriezen bleef de controle over de wedstrijd houden. En had het lot van de wedstrijd niet tegen. Na 19-21 en vooral de 20-23 was de wedstrijd beslist. Vlak voor tijd werd het 22-23 voor Westfriezen.