Handbal en corona maatregelen binnensport   |    3 - nov - 2021

Update Coronavirus 4 november 2021

Op dinsdagavond 2 november heeft het kabinet kenbaar gemaakt dat er passende maatregelen nodig zijn vanwege het oplopende aantal besmettingen. Daarbij wil het kabinet de samenleving zo veel mogelijk en zo veilig mogelijk open houden.

Het NHV heeft overlegd met NOC*NSF en de andere sportbonden over de afgekondigde coronamaatregelen. Zoals aangegeven door het Kabinet moeten die nieuwe maatregelen ingaan op 6 november.

Coronatoegangsbewijs voor de sport

Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken. De inzet van een coronatoegangsbewijs verkleint de kans dat het virus hier kan rondgaan. Voor georganiseerde indoor sportbeoefening vanaf 18 jaar dien je in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Voor de handbalsport betekent dit dat zowel bij trainingen als wedstrijden iedereen een QR-code dient te tonen. Vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn (coaches, scheidsrechters, bestuursleden) worden van deze regel uitgezonderd. Ouders die rijdienst hebben of willen kijken, dienen wel hun coronatoegangsbewijs te laten zien.
Zowel bij professionele als amateurwedstrijden is het coronatoegangsbewijs verplicht voor het publiek vanaf 18 jaar.
Het NHV geeft echter het dringende advies aan verenigingen om van iedereen die de locatie bezoekt een coronatoegangsbewijs te vragen.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Per 6 november gaat de mondkapjesplicht weer gelden op meer locaties. Mondkapjes zijn opnieuw verplicht op alle publieke locaties binnen waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Binnen de sporthallen dient men in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs en is een mondkapje dus NIET verplicht.

Meer aandacht voor de basisregels
Het is van groot belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. De basisregels moet u onderhand helaas wel kunnen dromen.

Competities gaan door

De handbalcompetities kunnen binnen de huidige maatregelen doorgang vinden. Maarten-Jan de Koning, manager competitie, zegt hierover: “Het is voor de handbalsport belangrijk dat wij onze leden sport kunnen blijven aanbieden. Wij zijn blij dat dit binnen de huidige maatregelen nog steeds mogelijk blijft, maar betreuren de manier waarop. Natuurlijk wordt er veel gevraagd van onze verenigingen, leden en vrijwilligers, maar wij hebben de afgelopen periode gezien dat wij tot veel instaat zijn wanneer wij met z’n allen de schouders er onder zetten. ”

Protocol niet opkomen vanwege Corona besmetting

Stel u kunt als coach geen team op de been krijgen, door coronabesmetting, dan moet er contact opgenomen worden met Monique van Horssen, de handbal wedstrijdsecretaris van Westfriezen. Bereikbaar via de officiële verenigingsmail : westfriezen@handbal.nl 
Of via haar mobiel 06 2395 8410

Westfriezen handbal hanteert bij afmeldingen van wedstrijden de volgende procedure

Dit geldt voor verenigingen die geen team op de been kunnen krijgen, om welke reden dan ook, ALLEEN via de officiële mail van uw vereniging aan onze officiële NHV mail westfriezen@handbal.nl  zullen we reageren.
Wij geven GEEN gehoor aan telefoontjes en mailtjes van coaches en spelers van een andere vereniging. Hoe goed bedoeld dat ook is. 

Groetend met sportieve groet Handbalbestuur s.v. Westfriezen

 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend