Handbal zaal trainingschama   |   15 - okt - 2020

Zaaltrainingsschema Westfriezen zaal m.i.v. maandag 19 oktober

Omdat in de zaal wij minder velden tot beschikking hebben en ook minder avonden, waarop we meer uren kunnen trainen, is het onderstaande schema het beste resultaat dat we met de beschikbaarheid van onze vrijwilligers kunnen realiseren. Wij hopen op uw begrip.

Gelukkig mogen we wel trainen! Dat werd duidelijk na het verhaal van de overheid op dinsdag 13 oktober. Hier vindt u de regels voor de handbalsport! Voor de overige senioren vervallen de training van Dames 2, Dames 3 en Dames 4. Alleen Dames 1 traint voorlopig met 12 spelers, onderleiding van Tim van Amstel als proef, om te kijken of het een toegevoegde waarde heeft.

Trainingen en wedstrijden, hoe gaat dat bij Westfriezen?

Zijn competities en wedstrijden toegestaan?

Wedstrijden en competities zijn vanaf 14 oktober 22.00 uur niet toegestaan, dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten, uitgezonderd de nationale selectiesporters en betaald voetbal. Deze maatregelen gelden voor minstens vier weken. Westfriezen laat alleen spelers toe tot de training, die lid van s.v. Westfriezen of met toestemming hebben van het handbalbestuur. 

Zijn andere vormen van sporten toegestaan?

Kinderen en jeugd tot 18 jaar die meedoen aan juniorencompetitie kunnen nu onderling trainingswedstrijdjes spelen. Junioren mogen ook teamtrainingen volgen op de sportaccommodatie.

Boven de 18 jaar en ouder mag alleen individueel of in vast teamverband van maximaal vier personen gesport worden op de sportaccommodatie. Een groep van personen moet onderling anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar in acht nemen.

kinderen en jeugd die qua leeftijd vallen onder juniorencompetitie zijn uitgezonderd van groepjes van 4 en maximaal 30 personen. Dit betekent dat wanneer iemand van 18 jaar nog A junior is hij/zij nog mee mag blijven trainen met de juniorgroep.

Geldt de maximale gezelschapsgrootte van vier personen ook voor de sport?

Voor kinderen en jeugd die in juniorencompetities uitkomt, geldt dit niet. 

De gezelschapsgrootte van vier personen geldt bij het sporten wel voor senioren vanaf 18 jaar. Een teamtraining kan alleen plaatsvinden in groepjes van maximaal vier personen met inachtneming van anderhalve meter afstand. Het is wel de bedoeling dat je na afloop van de training de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

Zijn er specifieke regels voor de groepen van max vier personen?

Ja, maar tijdens het sporten alleen van toepassing voor senioren van 18 jaar en ouder:

  • bij teamsporten voor senioren kan het hele team trainen verdeeld in groepjes van maximaal vier personen;
  • in die groep van maximaal vier personen moet men anderhalve meter afstand houden ten opzichte van elkaar;
  • het moet herkenbaar zijn welke sporter bij welk groepje hoort;
  • voor binnen geldt dat er maximaal dertig personen per afzonderlijke ruimte aanwezig mogen zijn, inclusief trainer/begeleider;
  • voor buiten gelden geen maximum aantallen; de anderhalve meter in combinatie met de grootte van het sportoppervlak is hierin leidend;
  • kinderen en jeugd die vallen onder juniorencompetities zijn uitgezonderd van groepjes van vier en maximaal dertig personen;
  • wanneer er binnen in dezelfde ruimte sporters vanaf 18 jaar samen met jeugd en kinderen sporten dan gelden wel de aantallen van maximaal dertig personen en voor sporters vanaf 18 jaar de anderhalve meter en groepjes van vier personen;
  • de trainer/begeleider telt binnen niet mee bij maximum aantal van vier personen, wel bij het totale aantal van dertig personen;
  • voor personen vanaf 18 jaar die buiten in de openbare ruimte sporten geldt een maximum van vier personen, inclusief begeleider/trainer.

Moet er tijdens rustmomenten afstand worden gehouden?

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot niemand 1,5 meter afstand te houden. Kinderen tussen 12 en 18 wel ten opzichte van volwassenen maar niet ten opzichte van elkaar. Volwassen dienen altijd 1,5 meter afstand te houden, tenzij ze uit hetzelfde huishouden komen. Deze regels gelden ook tijdens rustmomenten. Houd je hier altijd aan!

KLIK HIER VOOR HET WF TRAININGSCHEMA ZAAL

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend