Het Westfries G voetbalteam was ons goede doel   |    6 - apr - 2017

Zoals we de laatste jaren gewend zijn, stond de supportersdag op 2 april weer in het teken van een goed doel. Dit jaar het Westfries G-voetbalteam. Onderstaand leggen zij hun missie aan ons uit.

Wij zijn van de stichting Westfries G-voetbal en zet zich in voor jongens en meisjes met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ieder jaar wordt er rond Pinksteren in Geneve/Bernex in Zwitserland een 3-daags internationaal G-voetbal toernooi georganiseerd door de Schtroumpfs. Hier doen 18 teams uit 10 verschillende landen aan mee.
Onder begeleiding van vrijwilligers nemen wij deel aan dit 3-daagse toernooi. Ieder jaar worden deelnemers geselecteerd uit diverse G-teams van verenigingen in West-Friesland en Leekerweide om ze een onvergetelijke ervaring te bezorgen.
Elk jaar worden er weer een aantal nieuwe spelers geselecteerd om mee te gaan. Hierdoor wordt de mogelijkheid geschapen dat meerdere spelers een keer aan bod komt. Het gaat om de saamhorigheid en met elkaar overweg kunnen. Niet om het winnen, maar om het spel. Natuurlijk is het leuk als we winnen of hoog eindigen. Plezier en inzet zorgen vanzelf voor topprestaties.
Er wordt elk jaar door vrijwilligers en trainers heel veel vrije tijd en energie in het project gestoken om deze spelers een hele mooie belevenis te bieden in Genève. Ze lopen eerst diverse verenigingen af in West Friesland om te kijken welke spelers er mee kunnen en willen.
Vervolgens wordt er 8 keer met elkaar getraind en spelen zij drie oefenwedstrijden voor aanvang van het toernooi, dat elk jaar plaats vind in het weekend van Pinksteren. Het uitgangspunt is het maximale te halen uit deze groep met een volledige inzet van spelers en begeleiders.
Natuurlijk zijn er aan de deelname veel kosten verbonden.
Denk aan de kosten voor de busreis, kleding, verzekering, eten en drinken en een uitstapje naar Genève. (ca.6000 euro). Onze wens is de sponsoring zo te krijgen dat ook minder draagkrachtige spelers mee kunnen, die anders bij voorbaat om financiële redenen uitgesloten zijn. Elke euro is er één en vele maken een mooi bedrag.
Wij proberen op diverse manieren geld en/of goederen in te zamelen. Door bijvoorbeeld Sponsorbrieven, collecte (in Enkhuizen), sociaal media(website, Facebook, Twitter) en kleding inzameling. Tevens hebben de spelers een eigen bijdrage. Deze willen we zo laag mogelijk houden.
Hoe kunnen we elkaar helpen? Wat wilt u voor ons betekenen en wat kunnen wij hiervoor terug doen? Dit kan in verschillende vormen, zoals vandaag als onderdeel van de Westfriezen supportersdag. U kunt wat foto materiaal bekijken van de afgelopen jaren op de website,
www.gvoetbal.nl onder het kopje toernooi. Hierdoor krijgt u een indruk hoe het deze dagen verloopt in Genève.

Tevens zijn wij te volgen via Twitter en Facebook.
www.facebook.com/WestfriesGteam/
Op dinsdag 18 april 2017 speelt dit team een oefen wedstrijd tegen een leerlingen team van de Oscar Romero scholen gemeenschap aanvang 19.30 uur op ‘t Krijt
Hopelijk kunt en wilt u iets voor ons betekenen.
Stichting Westfries G-Voetbal

voetbalteam. Onderstaand leggen zij hun missie aan ons uit.Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend