​WF Dames 1 scoort eerste punt in hoofdklasse   |   26 - sep - 2020

Het eerste optreden in de hoofdklasse zaal, speelde Westfriezen tegen het handbalinstituut SEW 3, een team gelauwerd vol handbalfaam.
Dus moest er een tandje bij deze avond om het SEW zo lastig mogelijk te maken en dat gebeurde ook. Westfriezen scoorde door snelle aanvallen, waar SEW 3 met slimme passes Westfriezen wist te verrassen. En zo ging het van 4-4 tot 7-8 voor WF. Aranka stopte 2 pingels waarna de 9-9 gelijke stand in sporthal de Bres op de score-teller stond.
Een boeiend duel met sportief handbal hoog in het vaandel. Scheidsrechter Bergen leidde het spel met gevoel en die blies met 10-11 voor Westfriezen af voor rust.

Na rust kakte Westfriezen iets in. Er werd werd onfortuinlijk verdedigd, veel cirkelverdedigen wat met zeker vijf pingels werd bestraft. Gelukkig wist Aranka er een paar te stoppen, maar deze weggevertjes zijn voor een deel wel te voorkomen de volgende keer.
Westfriezen herpakte zich en via een paar mooie aanvallen werd het 14-16 voor de meiden uit Zwaag. SEW trok de stand gelijk op 17-17 en kwam zelf met 19-18 voor. Ja, het was voor het publiek zeker een spannende pot handbal, behalve op anderhalve meter, ook nog eens op het puntje daarvan.
In ondertal leek Westfriezen de strijd naar zich toe te trekken, door de 21-23 op fraaie wijze binnen te tikken. SEW maakte op 40 seconde de 22-23. Westfriezen leek de wedstrijd behendig uit te spelen, maar met 9 secondes te gaan, ontfutselde SEW de bal... en op de break perste deze SEW routiné alles uit haar gepeesde lijf en liet het net bollen: 23-23 gelijk. 
Hoewel het een zuur gelijkspel was voor Westfriezen, was het best een terechte uitslag. De eerste punten in de hoofdklasse zijn binnen. 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend