WF2 vecht zich naar overwinning!   |    9 - nov - 2021

“Eerste uitoverwinning is een feit”

Voorbeschouwing Vorige week won WF2 een tumultueuze wedstrijd in eigen huis van LSVV. Een 2-0 voorsprong werd uit hand gegeven om uiteindelijk alsnog met 4-2 te winnen. Dit betekende onze tweede thuisoverwinning op een rij. Uit hebben wij dit seizoen nog niet weten te winnen. In drie uitwedstrijd is er slechts 1 punt behaald. Deze week wacht ons een verre uitwedstrijd in Breezand tegen ZAP. Een tegenstander welke bestempeld kan worden als angstgegner. In de voorgaande 8 seizoenen werd er 7 keer verloren en 1 keer gelijk gespeeld op het grasveld van ZAP. Om een plaatsje in de middenmoot te bemachtigen zou een overwinning wel meer dan welkom zijn. Kan WF2 de weg omhoog vervolgen?

Breezand, 7 november 2021

ZAP 2 - Westfriezen 2 Donderdagavond hadden wij nog de beschikking over 16 spelers. Zondagochtend zaten we echter met slechts 13 man in de bestuurskamer. Bregman en Krikke moesten verstek laten gaan wegens ziekte en Kramer mocht op zijn verjaardag mee met het vlaggenschip. Een drietal jonge honden had hun early bird ticket niet ontvangen en gunde zichzelf een paar minuten extra nachtrust. Voor hen kwam het goed uit dat we vandaag een krappe selectie hadden.

Om 11.00 uur werd er, nadat de toss uiteraard weer gewonnen was, afgetrapt met een sterke wind dwars over het moeilijk bespeelbare veld. Westfriezen had daarop besloten om niet te veel risico te nemen en veelvuldig de lange bal te spelen. Dit leverde veel duels op het middenveld op welke vaak werden gewonnen door Peschier en Nonnekes. De thuisploeg zelf had ook moeite met de lastige omstandigheden, maar probeerde tevergeefs om in de combinatie gevaarlijk te worden. Dit leverde een spelbeeld op zonder veel goed voetbal, maar met een heleboel strijd. Logischerwijs waren de kansen schaars en in dat geval moeten de spaarzame momenten voor het doel verzilverd worden. Die boodschap was goed aangekomen bij onze youngster Van Beek. Een slimme lage vrij trap van Hielkema kwam aan bij Brandhoff. Die nam op zijn beurt knap aan, behield het overzicht en vond de geheel vrijstaande Van Beek. Laatstgenoemde schoot de bal beheerst in de onderhoek, 0-1! Deze goal zorgde voor een boost bij de geelwitte-machine en de 0-2 liet niet lang op zich wachten. Een werkelijk waar schitterende steekpass van Hielkema zette Van Beek vrij voor de keeper. Van Beek ronde met een lob minstens net zo mooi af en tekende zo voor zijn tweede van de dag. 2 kansen waren goed voor evenveel doelpunten en in de tussentijd had de thuisploeg keeper Knol nog niet aan het werk gezet. Diezelfde Knol moest zich vlak voor rust geblesseerd laten vervangen, met wat naderhand bleek een breuk in zijn sleutelbeen, na een harde botsing met de tegenstander. Onze sluitpost probeerde het nog eventjes, zag ZAP nog een enorme kans missen, maar kon uiteraard niet verder.

De scheidsrechter besloot hierop om de eerste helft 5 minuten eerder te beëindigen, wat ons de tijd gaf om een nieuwe keeper aan te wijzen. Laatkomer J. Hoogland besloot de handschoenen op te pakken en omdat de andere Hoogland het veld ook al geblesseerd verlaten had, kwamen wij zonder wissels te zitten. Na de thee maakte we de eerste helft af, om de “rust” met 0-2 te bereiken. De tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Al kwam de thuisploeg nu wel vaker gevaarlijk door over de zijkanten. Elke voorzet eindigde echter in de handen van Hoogland of over de achter- of zijlijn. Na een uur spelen leek de thuisploeg de aansluitingstreffer te maken, maar voor leeg doel werd er naast geschoten. WF2 wist niet meer gevaarlijk te worden en beperkte zich tot tegenhouden. Dit ging lange tijd goed, maar in minuut 80 viel de 1-2 dan toch. De wedstrijd leek een spannende slotfase in te gaan, waar het niet dat Westfriezen uit het niets de 1-3 maakte. In de omschakeling vond Van Beek met een goede pass Hielkema. Hielkema leek net iets te veel naar buiten te dribbelen, maar schoot knap raak. Hierna was de wedstrijd gespeeld met als eindstand 1-3.

Een hele lekkere overwinning voor de mannen van Westfriezen 2. Goed gevoetbald werd er niet, maar er werd wel enorm hard gewerkt. Door deze overwinning staan wij steviger in de middenmoot en zijn wij terug te vinden op de 7e plaats. Volgend weekend zijn wij vrij om het vervolgens over twee weken in eigen huis op te nemen tegen Meervogels.

ZAP - Westfriezen ‘16 0-1 Van Beek (Brandhoff) ’24 0-2 Van Beek (Hielkema) ’80 1-2 ’84 1-3 Hielkema (Van Beek)