Dames 1 wint van Zwaluwen   |    7 - jan - 2017

De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar speelden onze meiden uit in de Zwaluwhal tegen Zwaluwen. Het publiek ging er mooi voor zitten.

Westfriezen kreeg best veel kansen in het begin, maar maakte het niet af. Zwaluwen kon zo mooi blijven volgen tot 5-5 en 8-8.
Het ging allemaal moeizaam en slordig in de aanval. Westfriezen maakte het zich onnodig moeilijk.
Vlak voor rust scoorde Westfriezen met een paar breaks en zo werd er met 9-12 gerust.

Na rust kabbelde de wedstrijd voort. Veel kansen werden gemist en verdedigend zag het er niet solide uit bij Westfriezen. Even leek Westfriezen toch uit te lopen, maar bij 18-19 zat de gelijkmaker voor Zwaluwen in het vizier. Het zou toch niet?
De laatste 7 minuten trok Westfriezen de wedstrijd in het slot en kon de uitstekend fluitende Schuitemaker met 20-23 voor Westfriezen affluiten.