WF Dames 1 gelijk tegen Valken 1   |   15 - jan - 2023

Valken begon sterk aan de wedstrijd en kwam op 5-1 voorsprong. In de volgende tien minuten was het Westfriezen dat terug kwam op 5-5 na 20 minuten spelen. Inderdaad het was geen doelpuntenfestival. In de laatste tien minuten werd er over en weer gescoord. Valken deed dat net iets beter en kon gaan rusten met een 11-8 voorsprong.

De tweede helft was het Valken dat het voortouw nam en met 15-13 op voorsprong bleef. Beide teams misten pingels en ook twee-minuten-straffen waren redelijk verdeeld. Zo bleef het spannend. Na 17-17, was het Valken dat op 19-17 voorsprong kwam. Westfriezen kon de hele wedstrijd net niet aanhaken en zo leek de winst voor Westfriezen door het putje te spoelen.
Maar op een of andere manier geloofde Westfriezen er toch in, met een verrassend slotoffensief. Een paar mooie lobjes gaf de meiden uit Zwaag moed. En zo maakte Westfriezen in de laatste minuut de verdiende gelijkmaker: 21-21.