WF Dames 1 wint van Tornado 1   |   15 - okt - 2023

Westfriezen speelde uit tegen Tornado en had gelijk het gas er goed op. Met een 3-8 voorsprong werd Tornado verrast in eigen huis. De hoeken zaten lekker in de wedstrijd en Westfriezen schoot met scherp.
Tornado kwam iets terug en met rust was het Westfriezen dat met 9-13 een mooie voorsprong had.

Na rust zorgde de Westfriezen goalie er voor, dat op de juiste momenten Tornado niet dichterbij kwam. Na 14-18 leek er geen vuiltje aan de lucht voor de meiden uit Zwaag. En toch haperde het even bij Westfriezen en Tornado was nu scherper, vooral vanuit de hoek was men trefzeker.
Na 17-18 hing de gelijkmaker in de lucht, maar die viel toch niet. De laatste 12 minuten scoorde beide teams slecht. Het werd 18-20 voor Westfriezen en met nog 2 minuten te gaan stond de teller op 19-21.
Tornado mikte een minuut voor tijd de 20-21 in de touwen. Het zou toch niet zo zijn, dat Westfriezen de deksel op de neus zou krijgen? Nee, Wesfriezen bewaakte op sportieve wijze hun fort en nadat de prima fluitende scheidsrechter Zeldenthuis met een dikke priieeet de wedstrijd eindigde, kon Westfriezen de overwinning vieren.