WF Dames 1 ziet VVW 2 langs zij komen!   |    4 - okt - 2020

Westfriezen 1 is de debutant in de Hoofdklasse en haar tweede wedstrijd was thuis in sporthal Zwaag, waar de wanden zijn voorzien van geluidsabsorberende panelen. En het is een verrijking! Omdat er geen publiek mocht komen, had Emile een livestream verbinding gemaakt met de buitenwereld. Dank daarvoor!

De wedstrijd was gelijk een wedstrijd, want Westfriezen 1 en VVW 2 vlogen erin alsof er een hanengevecht werd gestart. Scheidsrechter Raven had er zijn handen vol aan, maar liet de wedstrijd niet ontsporen. Na 4-4 was het VVW dat met 4-6 de leiding nam. Westfriezen was scherper in de afronding en kon met 9-7 gaan rusten.

De tweede helft werd er opnieuw stevig verdedigd. Het leek soms wel bouwbedrijf Zwaag tegen bouwbedrijf Soof. Ja er werd met hand en tand gestreden in de verdediging. Niks geen cadeautjes, soms over het randje van stevig, maar het bleef wel sportief!
Westfriezen leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, na 14-11 en 16-13 was het wachten dat Westfriezen de wedstrijd in het slot zou gooien. Doch Westfriezen vergat te scoren en in die tien minuten deed VVW 2 dat wel. Na de 16-16 leek VVW met de 16-17 het nekschot te hebben gelost, maar miste het finale-schot op 16-18.
Westfriezen maakte de 17-17 en in de laatste minuut had VVW de worst weer in de bek met 17-18. Het was een rommelig eind, maar daardoor werd retespannend. Westfriezen verzilverde een pingel: 18-18. Door balverlies bij VVW tien seconden voor tijd, kreeg Westfriezen in het hotseknots eind nog de kans op de winnende treffer, maar die smoorde in een mêlee van spelers. Eindstand: 18-18.