Is WF3 van slag?   |   20 - nov - 2017

S.v. Westfriezen 3 - West Frisia 3 (0-4)

Net-niet-wedstrijd eindigt in heerlijke 3e helft!

Een dag later dan gewend, maar hierbij alsnog het vertrouwde wedstrijdverslag van uw verslaggever. Deze vertraging had trouwens niks te maken met de nederlaag van gistermiddag; de spareribs van Guus Hamers en het bier in Sportcafé Zwaag waren daar debet aan.

Op een voor WF3 ongewoon tijdstip van 14.00 uur stond de aftrap gepland tegen de mannenbroeders uit Enkhuizen. Wat moet je dan in vredesnaam op zondagochtend doen, was de meest gesteld vraag. Nou ja, die verhalen liepen uiteen van uitslapen (niet-vaders), Optisport De Waterhoorn, IJsbaan de Westfries en een nachtje doorhalen met vrouwelijk schoon. Vooral die laatste anekdote kreeg de nodige aandacht, zoals jullie begrijpen. Maar, er moest ook nog gevoetbald worden.

West Frisia 3 is net als wij een ploeg met ervaring (hier-en-daar werd wel een niet 30-er binnen de lijnen gespot), voetballende kwaliteiten en de drive om te winnen. Het verschil zat hem vandaag echter vooral in het tactisch strijdplan. Geel-wit probeerde vooral lekker te voetballen, terwijl geel-rood inzakte bij balverlies, veel mensen op het middenveld positioneerde en bij balverovering snel zijn 3 aanvallers aan het werk zette. Deze clash aan speelstijlen leverde de 1e helft echter weinig spektakel op. David Kok was met zijn kopbal op de lat uit een corner van Rob van der Molen het dichtst bij de openingstreffer. De plaagstootjes van onze tegenstander waren telkens een prooi voor de verdedigers Jordie, Jan Peerdeman, Rob Spil en Frits van der Molen, waarbij inval-doelman Yardo Brandhoff slechts sporadisch hoefde op te treden. Zo werd de rust in een gezapige 45 minuten bereikt met 0-0.

In de rust werd Christian Bekoe vervangen door Tom Van ‘t Hoff, ruilde Rob Spil van plaats met Martijn Dekker en nam Tim Klijnman de vlag ter hand, zodat Frenk Vellinga weer lekker kon ballen. Omdat Tim de eerste helft persoonlijke mandekking kreeg over het hele veld was het nog even de vraag of hun nummer 10 nu bij onze grensrechter zou gaan staan. Dat gebeurde natuurlijk niet. In het tweede bedrijf pakten de donkere wolken zich al snel samen boven Sportpark ‘t Krijt. Naast de nodige regenbuitjes waren het vooral 2 hele snelle tegendoelpunten die het humeur van de WF3-supporters verpestten. Bij de eerste tegengoal was het een opeenstapeling van onhandige acties; breedtepass achterin, medespeler in de problemen, simpel balverlies middenveld, te laat doordekken en onze keeper die de bal vergeet op te rapen. De 0-2 was echter een beauty, hun ouderwetse linksbuiten Mike Leegwater trok de bal terug en Derwin Dirven knalde het leer van buiten de 16 strak in de touwen. Op dat moment was er nog een half uur te spelen, maar West Frisia 3 verliet haar verdedigende stellingen niet meer waardoor er voor WF3 geen doorkomen aan was. Andrei Kyrill De Vries kwam nog wel binnen de lijnen voor Randy, terwijl Donnie de bank lekker warm hield. Op het moment dat de uitstekende vlagger van de Enkhuizers (Pieter Veenstra) zijn invalbeurt bekroonde met een mooie volley was de wedstrijd definitief gespeeld. In de slotminuut werd het voor de statistieken zelfs nog 0-4 door Jaap Folsche, maar toen waren de PartyTop Entertainment-mannen met hun hoofd al bij De 3e helft.

Na 2 biertjes in de kantine togen we met z’n allen richting het Sportcafé om de nederlaag snel te vergeten. De 4 lange tafels met voetballers, enkele spelersvrouwen, onze vaste invaller Danny (die we al weken niet nodig hebben) en 2 handenvol kinderen werden razendsnel gevuld met heel veel Amstel Bier, kipkluifjes, stokbrood, BacardiCoca-Cola, spareribs, kindermenu’s en Fristi. De grote verhalen, wedstrijdanalyses, werkbesprekingen, ouderwetse grappen, tactische aanpassingen in de opstelling en kinderpraat vlogen over tafel. Zo werd het alsnog een hele mooie zondag, waarbij de wedstrijd snel was vergeten.

Volgende week gaan we richting Westwoud voor de confrontatie met Woudia, om te kijken of we onze doelpuntendroogte van 2 wedstrijden een halt toe kunnen roepen. Lex Boekweit komt donderdag zelfs meetrainen om de boel op scherp te zetten! Nu we onze koppositie hebben afgestaan aan VVS 46 kunnen we weer gaan jagen in plaats van opgejaagd worden!

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend