Westfriezen haalt uit   |    5 - dec - 2018

Westfriezen haalt uit

In een weekend waarin SEW verliest en ook Grasshoppers punten laat liggen, heeft Westfriezen zichzelf een goede dienst bewezen door concurrent, Kleine Sluis aan de kant te zetten, 6-1. In de eerste helft, waar weinig in gebeurt, gaat Westfriezen met een 1-0 voorsprong uit een penalty de rust in. In de tweede helft drukt de Zwaagse formatie door en zet een 6-1 overwinning op het bord.

Westfriezen begint goed aan de wedstrijd. De organisatie staat goed en de geelhemden geven weinig tot niets weg in de eerste fase. Kleine Sluis kan alleen gevaarlijk worden uit standaardsituaties. Omdat Kleine Sluis graag wil voetballen, ontstaat er voor Westfriezen meer ruimte dan de afgelopen weken. Van deze ruimte wordt in de eerste helft weinig gebruik gemaakt. Hierdoor zijn de kansen voor beide ploegen spaarzaam. Schoten van Mak en Apreda kunnen makkelijk gekeerd worden en ook de vrije trappen leveren geen gevaar op. Lang ziet het er naar uit dat de rust met de, spreekwoordelijke, brilstand wordt bereikt. Echter denkt Apreda daar anders over. Op een goede pass van Broers loopt Apreda de 16 meter in. De verdediger zet een sliding in en raakt Apreda. Zo beoordeeld ook de scheidsrechter van dienst, penalty. Mitchel Gieltjes schiet deze beheerst binnen en zorgt in de 39e minuut voor een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft een ander wedstrijdbeeld. Westfriezen komt snel op 2-0, als wederom Gieltjes een fout van de Sluiser defensie afstraft. Hierdoor komt Westfriezen in de 47e minuut op 2-0. Omdat Kleine Sluis iets moet forceren komt er meer ruimte op het middenveld. Door het opportunisme waar KS mee speelt ontstaan er ook een aantal mogelijkheden. Een voorzet wordt door de Graaff weggekopt, in de voeten van de spits. Deze schiet de bal met een volley hard en laag, in de korte hoek en maakt daarmee de aansluitingstreffer, 2-1. Vanaf dat moment galmt het over het veld: ‘ze weten het niet meer’. Echter is dat niet helemaal hoe het ging. Westfriezen wist het eigenlijk nog heel goed. Het is 10 minuten later Broers die de bal binnen kan schieten, na een knappe voorzet van Gieltjes. Kleine Sluis wil graag drukzetten maar omdat de verdediging niet aansluit en door durft te stappen, ontstaat er een grote ruimte waar Westfriezen uitstekend mee om gaat. Het combineert er rustig op los en blijft naar voren voetballen. In de 73e minuut is het Apreda die een actie inzet vanaf de linkerkant en deze knap doorzet. Met het uiterste puntje van zijn voet kan hij de keeper verschalken en de 4-1 binnenschieten. Hierna volgt een fase waarin alles lukt. Elke kans is een doelpunt. Eerst is het Apreda die zijn tweede goal van de middag binnen mag schieten en kort daarna is het de Graaff die met rechts hard in de lange hoek schiet, 6-1.

Westfriezen heeft goed geprofiteerd van de kansen die het kreeg. Maar speelde ook een sterke wedstrijd, wat resulteerde in de knappe 6-1 overwinning.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Blokkers. Wij spelen op zondag om 14.00. Tot dan.

Opstelling: Punter, de Graaff, B. van Diepen, Rood (70. R. Valk), T. van Diepen, Weevers, Beerepoot, Gieltjes, Broers (75. Deun), Apreda, Mak (60. Overtoom).