Westfriezen laat koploper glippen!   |   30 - jan - 2019

“WF2 valt in herhaling”

Voorbeschouwing

Nu wij 12 wedstrijden gespeeld hebben en elke tegenstander gehad hebben kunnen we de balans opmaken. Met 4 overwinningen, 1 gelijkspel, 7 nederlagen, 21 doelpunten voor en 23 doelpunten tegen bezetten wij de 8ste plaats. Gezien de 13e plaats van vorig seizoen een prima tussenstand, echter gezien de gespeelde wedstrijden had hier veel meer ingezeten. Maar liefst 5 nederlagen werden geleden met het minimale verschil. Voor dit weekend staat er een thuiswedstrijd tegen koploper Velsen op het programma. De uitwedstrijd werd verdient met 3-2 verloren, daarbij moet gezegd dat WF veel basiskrachten miste. Houd WF2 de punten in eigen huis?

Zwaag, 27 januari 2019

Westfriezen 2 – Velsen 2

Vandaag kan zomaar een hele mooie voetbaldag worden. Met niet alleen onze wedstrijd op het programma, maar ook ons Vlaggenschip dat de derby speelt tegen SEW en Ajax dat op bezoek mocht in Rotterdam. Bij de geelwitte machine ontbreken vandaag Meester (blessure) en Kuipers (vakantie), zij werden vervangen door Smit en Eldering.

Onder herfstachtige omstandigheden en in onze blauwe uittenues begonnen we met goede moed aan de wedstrijd op ons eigen ‘t Krijt. We wisten dat Velsen een meer dan degelijke ploeg was en dat bleek ook vandaag weer. Met weinig risico in het spel zocht Velsen veelvuldig met een lange bal van achteruit de aanval en wisten zij vooral door te komen via hun snelle rechtsbuiten. Waar Velsen aan de bal heel degelijk was, daar lieten zij in de omschakeling nog wel eens een steekje vallen. Westfriezen was echter te rommelig om van de geboden ruimte te profiteren en was opbouwend niet in staat om de voorste linie te bereiken. Kansen waren dan ook schaars in de eerste helft, al leverde de dode spelsituaties van de gasten een aantal hachelijke situaties op voor de goal van keeper Knol. Ondanks de weinige kansen, kwam Westfriezen toch verdiend op achterstand en keek het na een half uur spelen tegen een 0-1 achterstand. Een stand die tot de rust zou blijven staan.

De tweede helft tapte Westfriezen uit een ander vaatje. Door veel meer energie in de wedstrijd te leggen en met de wind in de rug ging men opzoek naar de gelijkmaker. Velsen hielt de deur op haar beurt gesloten en probeerde er snel uit te komen waar mogelijk. WF2 gaf hoger druk en daar kwamen wat kleine kansjes uit, met de grootste voor Steenman die zijn harde van inzet van grote afstand gestopt zag worden door hun sluitpost. Naarmate de tweede helft vorderde, werd de druk op de vijandelijke goal verhoogd. De gelijkmaker hing in de lucht en was gezien het spelbeeld niet eens onverdiend. Een halve kans voor weer Steenman en een goede kopkans voor Kroonenburg vlak voor tijd waren niet aan ons besteed en zo bleef de jammerlijke 0-1 op het scorebord staan. De vreugdekreten bij de gasten na het laatste fluitsignaal zeiden genoeg, WF2 doet zichzelf weer te kort.

Weer een nederlaag met minimaal verschil voor WF2, waar gezien de geleverde inzet in zeker de tweede helft best tevreden naar terug gekeken mag worden. Volgend weekend weer een moeilijke wedstrijd voor WF2, met een uitwedstrijd tegen nummer 3 Zouaven. Het bleek uiteindelijk een zwarte voetbaldag te worden, met een 3-4 nederlaag van ons Vlaggenschip en een historische uitslag in Rotterdam. Voor deze week gaan we weer twee keer trainen om van volgende week zondag een mooie zondag te maken. Tot dan!