WF 1 onderuit tegen Medemblik   |    8 - okt - 2023

Medemblik kende een slechte seizoenstart en had geen zin om uit bij Westfriezen gewillig op de slachtbank te gaan leggen. Met veel inzet ging men Westfriezen te lijf. Er werd slordig gespeeld door Westfriezen en Medemblik en een povere eerste helft eindigde in een 0-0 ruststand.

De tweede helft zat Medemblik er net even beter bovenop en kreeg veel klutsballen mee. Met snelle uitvallen kreeg Medemblik wat kansjes en in de 64-ste minuut was het raak: Medemblik scoorde de 0-1.
Westfriezen schakelde een tandje bij, maar moest opboksen tegen een ijverig Medemblik. Met een schot van afstand kwam FC Medemblik in de 74e minuut op 0-2. Westfriezen gooide nu alles op de aanval en dat werd beloond. In de 88e minuut kopte Pieter Koopman de 1-2 binnen.
Westfriezen ging voor de gelijkmaker, maar helaas viel deze net, ondanks leuke kansjes.