WF 1 wint met 5-1 van Medemblik   |   13 - mrt - 2022

WF 1 wint met 5-1 van Medemblik en is trotse koploper! En dat ging zo...
Beide teams tastte elkaar af, onder fantastische zonnige omstandigheden en met lekker veel volk langs de lijn.
In de 38e minuut scoorde Wesley Mak de verdiende 1-0, na goed doorzetten stuiterde het leer over de lijn.
Niet veel later kwam Westfriezen vlak voor rust goed weg, doordat Jasper Kraijer een bal van de doellijn haalde. Achteraf gezien het kantelpunt in de wedstrijd.

De tweede helft was het Westfriezen die het overwicht had. Er werden door WF wat kansjes in de zestien gecreëerd, maar Medemblik wist het steeds te pareren.
Jim Broers maakte het de keeper van FC Medemblik lastig, waardoor hij zich verslikte. Chiel Steenman was er als de kippen bij op de 2-0 te verzilveren. Feest!
Na een goed lopende aanval is het Wesley Mak die de 3-0 in het net knetterde voor WF.
De koek was nog niet op, want in de 82e minuut scoorde Boyd Bartele met een fraaie kopbal de 4-0 in de touwen.
In de 84e minuut komt FC Medemblik op 4-1 via Delayno Kemker. Waarna in de 85e minuut Youri Akkerman 5-1 binnenschoot in deze doelpuntrijke wedstrijd.

Na een prima wedstrijd heeft Westfriezen een verdiende overwinning behaald op FC Medemblik. Uitslag 5-1. Doordat VVS’46 verloor van Grasshoppers is WF nu koploper!