WF 1 wint van Assendelft met 3-1   |   24 - mrt - 2024

Makkelijke wedstijden in de 2e klasse zijn er niet, dat heeft de competitie al meerdere malen bewezen. Assendelft startte goed en Westfriezen had het lastig  in het thuisduel. In de 21e minuut kwam Assendelft verdiend op 0-1.
Er leek zo geen vuiltje aan de lucht voor Assendelft, al kreeg Westfriezen op het eind van de eerste helft nog wel een paar kleine kansen.
De rust werd bereikt met een 0-1 stand. Westfriezen zal in de 2e helft uit een ander vaatje moeten tappen, maar zo vaak kantelt een wedstrijd niet.

Maar Westfriezen kwam gedynamiteerd uit de kleedkamer. Zette gelijk druk en in de 49e minuut kwam Westfriezen op 1-1 via Pieter Koopman.
De druk bleef op de ketel en een van richting veranderd schot van Lars Bakker zeilde over de keeper van Assendelft heen, zo werd het 2-1 voor Westfriezen.
De afvallende bal was veel voor Westfriezen en zo kwam Assendelft met de rug tegen de muur te staan in de tweede helft. Na een prima tikkie takkie aanval van Westfriezen was het Remco van Beek die de 3-1 beheerst in het net schoot.
Westfriezen tapte dus echt uit een ander vaatje na rust en haalde zodoende een verdiende 3-1 overwinning binnen.