WF onderuit tegen sterk Medemblik   |    6 - nov - 2022

De tribune zat vol bij Westfriezen tegen FC Medemblik, slecht weer dus. De herfstachtige omstandigheden waren het kader waar de topper in klasse 2A zich voltrok. De Medemblik aanhang zorgde voor een sfeervolle opening van de wedstrijd.

Het is echter Westfriezen, dat op het veld de sfeervolle opening verzorgd. In de 14e minuut maakt Jim Broers, via een prima individuele actie, de 1-0 voor Westfriezen.
Medemblik zit iets beter in de wedstrijd en heeft licht overwicht, doch de beste kansjes krijgt Westfriezen.
In de 34e minuut kwam FC Medemblik op 1-1 via een snelle uitval van Niels Koster, wat tevens de ruststand is.

Na rust trekt Medemblik de wedstrijd naar zich toe. In de 52e minuut scoorde Jurre Woudenberg van afstand 1-2.
Westfriezen is veerkrachtig en de kopsterke Chiel Steenman kopt de gelijke 2-2 op het scorebord.
Kansen over en weer, maar Medemblik haalt de trekker over: in de 72e minuut komt FC Medemblik op 2-3 via Jesse Wenners. En nog maar amper uitgejuicht is het opnieuw Jesse Wenners die in de 75-ste minuut de 2-4 scoort.
In de 82e minuut komt Westfriezen weer terug in de wedstrijd via Wesley Mak: 3-4.
Zou er nog een gelijkspel in zitten voor Westfriezen? Westfriezen gaat ervoor, maar ziet via een snelle uitval van FC Medemblik Niels Koster de 3-5 scoren.
Medemblik deed zo goede zaken en Westfriezen volgt als tweede op grote afstand.

Balsponsor van de week: Everclean