WF1 blijkt na goed 1e uur de sterkste in levendige derby   |    2 - mei - 2022

“Halve zool”

 

WF1 heeft in de derby tegen Always Forward drie hele lekkere punten binnen gehaald. Na een heersend WF1 in het eerste uur en een zeer boeiend laatste half uur stond de teller op 2-3 in het voordeel van de koploper. Dat de winnende in letterlijk de dying seconds viel, maakte de overwinning nog zoeter. In een wedstrijd waarin keeper Mitchel Langereis zich kon onderscheiden, Youri Akkerman zich voor de wedstrijd gedroeg als een halve zool en goalgetter Wesley Mak zijn drooglegging weer wat te drinken gaf…..

 

Hulde

Met een volledig fitte selectie startte WF1 bijna met dezelfde elf als vorige week. Alleen Oscar van Beek verving Dave Beerepoot aan de linkerkant. Verder was er voor de wedstrijd “zolen-stress” voor Youri, deze waren namelijk ontvreemd. Hulde aan vader en ex-WF-coryfee Tjerk, hij kon vlak na het begin van de wedstrijd een speciaal stel zolen vanuit Zaandam aanleveren. Het eerste kwartier startte Always Forward iets anders dan dat we vooraf hadden besproken. Het was even zoeken, maar eenmaal omgezet nam WF1 de regie in handen. Er werden dan ook enkele goede kansen gecreëerd. Met name Casper van Beek, die sterk inviel voor de geblesseerd geraakte Max Broers, was enkele keren gevaarlijk. Daarnaast waren er nog enkele schietpogingen van Boyd Bartele en Chiel Steenman. Verder was Jim Broers via twee keer een vrije trap dichtbij, maar beide pogingen gingen net langs de verkeerde kant van de paal. Beide ploegen leken met 0-0 te gaan rusten, tot WF1 nog een vrije trap kreeg links van het doel van Forward. Chiel legde de bal met veel gevoel bij de tweede paal, waar Wesley Mak na enkele weken doelpuntendroogte knap tegendraads binnen kopte.

 

Echte derby

Direct na rust kreeg WF1 enkele mogelijkheden en kansen om de score te vergroten. Jim was wederom vanuit een vrije trap dichtbij, maar nu raakte hij de paal. Aan de andere kant werd het zomaar 1-1, ook vanuit een vergelijkbare vrije trap. De bal werd van richting veranderd en liet Mitchel kansloos. Vanaf dit moment ontspon zich een waar derby gevecht, waarbij beide ploegen het duel niet schuwde. Voor WF1 een ware test, op dit vlak heeft het nog weleens te wensen over gelaten. Zeker toen de thuisploeg na een goede aanval op 2-1 was gekomen in de 72e minuut. WF1 moest nu aan de bak en gooide er nog een stukje strijdlust bovenop. En vrij snel leverde dit resultaat op. De diepe bal van Boyd was opportunistisch, maar onze #17 geloofde erin. Hij troefde de verdediger af en kon in twee instanties scoren, 2-2. Met nog 10 minuten op de klok gingen alle 474 toeschouwers er goed voor zitten/staan. Ging er nog een winnaar komen? Antwoord: ja. Na enkele kansen over en weer was het WF1 dat aan het langste eind trok. Eerst kon keeper Mitchel Langereis zich onderscheiden door een 1-tegen-1 situatie onschadelijk te maken. In de allerlaatste minuut liet Youri ook zijn 3e directe tegenstander zijn hielen en zolen zien en trok voor. Casper kroonde zich weer tot goudhaantje, vrijwel op de doellijn frommelde hij binnen. De gehele ploeg en ook de Zwaagse aanhang in extase, je zou toch kunnen zeggen dat dit twee bonus- en heerlijke punten zijn.

 

De ploeg mag hier nu even goed van genieten. Het is ook de eerste keer dit seizoen in de competitie dat WF1 een achterstand weet om te buigen naar een overwinning, wat natuurlijk heel goed is voor het moraal. Ook voor het eerst sinds half maart dat er twee keer achter elkaar gewonnen werd. Vanaf dinsdag gaat de focus weer op de volgende opdracht, uit naar buurman v.v. Blokkers. Komt allen om WF1 te steunen!

 

Always Forward – WF1             2 – 3

Toeschouwers: 474

 

43. 0-1     Wesley Mak (Chiel Steenman)

53. 1-1

72. 2-1

76. 2-2     Wesley Mak (Boyd Bartele)

90. 2-3     Casper van Beek (Youri Akkerman)

 

Opstelling WF1: Mitchel Langereis, Jasper Kraijer, Mitchell Gieltjes, Nick Rood (63. Tom Overtoom, 79. Dave Beerepoot), Oscar van Beek, Chiel Steenman, Boyd Bartele ©, Youri Akkerman, Jim Broers, Max Broers (24. Casper van Beek), Wesley Mak

 

Deel dit nieuwsbericht:     

Hoofdsponsorhoofdsponsor icoon

Supersponsorsupersponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Topsponsorstopsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

Websponsorwebsponsor icoon

sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo sponsor logo

VVWFvrienden van westfriezen icoon

word ook vriend