WF1 doorbreekt negatieve reeks tegen FC Den Helder   |   21 - nov - 2022

“Proces”

WF1 heeft na drie nederlagen op rij een gelijkspel genoteerd in de uitbeurt tegen FC Den Helder. Eerste gedachte is dan dat dit geen slecht resultaat is in een lastige uitwedstrijd tegen een ploeg in vorm. Maar na de gespeelde 97 minuten overheerste toch wel een teleurstellend gevoel. Gezien het uiteindelijke wedstrijdverloop gaf WF1 twee punten uit handen.

Direct raak

De ziekenboeg begint redelijk leeg te lopen. Max Broers, Tom Overtoom en Nick Rood sloten weer aan, helaas moest kapitein Boyd Bartele daar juist weer in plaats nemen. Tegenstander van vandaag, FC Den Helder, heeft met 10 punten uit 4 wedstrijden een goede reeks achter de rug en versloegen koploper FC Medemblik vorige week. WF1 kon zijn borst dus natmaken op het redelijk goede, maar grote veld. In de eerste 20 minuten was het echter de thuisploeg die duidelijk de overhand had. WF1 kon maar weinig balbezit koesteren en FC Den Helder kwam vooral via de zijkanten enkele malen gevaarlijk door. Echt grote kansen kwamen hier nog niet uit, maar de dreiging was groot. In de 26e minuut kwam WF1 toch zomaar op 0-1. Net toen WF1 wat beter begon te voetballen, was de eerste goede kans ook direct raak. Tom Overtoom slingerde vanaf rechts de bal bij de 2e paal. Daar stond Wesley Mak klaar om binnen te koppen, weliswaar via een lichte touche van een tegenstander. Vanaf dat moment gaf dit wat meer zelfvertrouwen en werd er steeds meer aan het spel deel genomen. Vlak hierna nog een meevaller, want Wesley werd onrechtmatig afgestopt, direct rood was het gevolg. Dus een klein uur met een man meer en een voorsprong. Tot aan de rust kon dit nog niet worden uitgedrukt in de score.

Bloedstollend

In de tweede helft had WF1 wel de overhand, maar kon de numerieke meerderheid nog niet echt omzetten in grote kansen. Na ruim tien minuten kwamen Pieter Koopman en Jim Broers binnen de lijnen en dit zorgde weer voor nieuw elan. WF1 werd wel dreigender en er ontstonden wat mogelijkheden. Er ontstond natuurlijk ook steeds meer ruimte, omdat FC Den Helder risico’s moest nemen. De WF-defensie gaf echter vrijwel niets weg. Vanuit standaardsituaties bleef er toch wel gevaar en dit had ook de gelijkmaker tot gevolg. In de 72e minuut werd een corner bij de eerste paal ingekopt. Nu moest WF1 dus vol gas om alsnog een overwinning te boeken. En aangezien de thuisploeg dit ook deed, ontstond er een bloedstollend laatste deel van de partij. WF1 dat nu wel met goede aanvallen tot kansen kwam en FC Den Helder dat opportunistisch ten aanval ging. En het venijn zat hem wel degelijk in de staart. Eerst kon Pieter in de 92e alleen op de keeper af. Hij behield zijn rust en schoot gedecideerd binnen, 1-2. Euforie alom natuurlijk in het Zwaagse kamp, wat helaas drie minuten later geheel omsloeg. Wederom was een corner in de 96e minuut WF1 fataal, in de kluts viel de bal binnen, 2-2.

Daarom natuurlijk een desillusie, maar er werd ook gekeken naar de gehele wedstrijd. Zoals gezegd werd de negatieve reeks doorbroken met een resultaat, maar er is nog voldoende te bespreken en voor verbetering vatbaar. Tot aan de winterstop heeft WF1 nog een behoorlijk pittige reeks: VIOS (t), HSV (u) en ZAP (t). Te beginnen dus volgende week thuis tegen VIOS, de nu nog enige ongeslagen ploeg in 2A. Hiermee ook de start van de tweede periode. WF1 maakt momenteel een proces door in de tweede klasse, die nieuwe aspecten t.o.v. vorig seizoen opleveren. Daar moeten we van leren en mee omgaan om onszelf te blijven verbeteren.

FC Den Helder – WF1 2 – 2 Toeschouwers: 132

26. 0-1 Wesley Mak (Tom Overtoom) 72. 1-1 90+2. 1-2 Pieter Koopman (Chiel Steenman) 90+5. 2-2

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes ©, Yannick Brinkman, Oscar van Beek, Chiel Steenman (90. Nick Rood), Jasper Kraijer, Youri Akkerman, Max Broers (66. Jim Broers), Tom Overtoom (54. Pieter Koopman), Wesley Mak