WF1 is HSV de baas in koud Heiloo, 1-4   |    5 - dec - 2022

“2 van de drie”

WF1 heeft een prima overwinning geboekt in Heiloo tegen HSV, 1-4. Op een koud en winderig complex gaf de eerste helft een gelijkopgaand beeld, de tweede helft maakte WF1 het karwei vakkundig af. Door deze overwinning is de aansluiting bij de top van 2A weer gevonden.

Komeet

We werden vooraf (en ook tijdens de wedstrijd) welkom geheten in de tweede klasse. El Capitano Boyd Bartele kon na een korte afwezigheid weer aansluiten en startte in de basis. Hij liet zich ook vrij snel in de wedstrijd gelden, want met een komeet vanaf 24 meter was hij in de 12e minuut verantwoordelijk voor de 0-1. HSV had zich echter ook al laten gelden en kwam enkele gevaarlijk opstomen richting het WF1 doel. Tot echte grote kansen leidde dit echter niet. Naarmate de eerste helft vorderde, ging WF1 in balbezit steeds beter spelen. Toch waren er twee diepe ballen nodig om gevaarlijk te worden. Eerst werd de sterk spelende Wesley Mak onreglementair gestuit, de leidsman liet het echter maar bij geel. De daaropvolgende kansrijke vrije trap werd door Tom Overtoom in de muur geschoten. Vlak hierna een vrije trap op vrijwel dezelfde plek. Dit keer was Max Broers de nemer en ook direct scherprechter. Hij krulde de bal heerlijk over de muur, HSV-keeper was kansloos, 0-2. Het moment was ook heerlijk, namelijk de 44e minuut.

A la Modric

In de tweede helft nam WF1 de regie stevig in handen. Balbezit was steeds meer in het bezit van een witgele. Max was dichtbij zijn tweede. Na een goede aanval over rechts kon hij de voorzet koppend net niet op doel krijgen. Na ruim een uur kwamen ook Pieter Koopman, Kevin Weevers en Jasper Kraijer binnen de lijnen. Daarnaast moest HSV ook met een man minder door na twee gele kaarten. Dus ook nog een numerieke meerderheid voor WF1, maar HSV bleef poging doen tot aandringen. Dit leverde natuurlijk steeds meer ruimte op voor WF1. Chiel Steenman mocht van een meter of 12 schieten, maar zijn schot met links was net iets te krachteloos. Vlak hierna onderscheidde Chiel zich wel, alleen nu met een magnifieke pass a la Modric. Met buitenkant rechts stuurde hij Pieter de diepte in. Pieter bleef koelbloedig alleen voor de keeper en rondde vakkundig af, 0-3. Met nog tien minuten te gaan leek het wel beslist. WF1 gaf nog een toegift, een aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk resoluut afgewerkt door Casper van Beek, 0-4. Als er dan toch een smetje opgenoemd moet worden, is het de tegengoal die nog viel vlak voor tijd.

Maar grote tevredenheid natuurlijk over de drie punten en de manier waarop. Na vorige week VIOS nu dus ook HSV verslagen. In de serie van drie volgende week de laatste test voor het gepromoveerde WF1. Dan komt namelijk ZAP op bezoek, een ploeg die zich ook al jaren bovenin de tweede klasse terug vindt. Dat het met het vertrouwen nu wel goed zit is wel duidelijk. We zullen echter weer hetzelfde op moeten brengen en alle voorwaarden creëren om tot een goed resultaat te komen. Komt allen en ook na de wedstrijd zal de WF-kanteletine goed gevuld zijn om de winterstop in te luiden…….

HSV – WF1                1 – 4

Toeschouwers: 57, waarvan 24 uit Zwaag

12. 0-1     Boyd Bartele (Youri Akkerman)

44. 0-2     Max Broers (free kick)

78. 0-3     Pieter Koopman (Chiel Steenman)

86. 0-4     Casper van Beek (Pieter Koopman)

89. 1-4

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Casper van Beek, Mitchell Gieltjes, Yannick Brinkman, Oscar van Beek, Chiel Steenman, Boyd Bartele © (66. Kevin Weevers), Tom Overtoom (66. Jasper Kraijer), Youri Akkerman, Max Broers (61. Pieter Koopman), Wesley Mak