WF1 kan geen vuist maken tegen JVC   |   13 - feb - 2023

“Welkome break”

WF1 is sinds 13 november weer eens tegen een nederlaag opgelopen. Een vroege goal van JVC bleek uiteindelijk beslissend. WF1 kreeg gaandeweg de wedstrijd wel meer controle, maar kon nooit echt gevaarlijk worden. Voor WF1 komt de tweewekelijkse break wellicht wel even goed uit, zodat we de tijd kunnen nemen alles even goed op een rijtje te zetten.

Belangen

Chiel Steenman moest na zijn rode kaart verplicht een wedstrijdje brommen, Youri Akkerman te geblesseerd om te spelen en Wesley Mak afwezig. Daarentegen was Boyd Bartele weer wel van de partij en was Max Broers ook fit verklaard om te starten. De belangen waren vooraf bekend, JVC en WF1 zijn de nrs 1 en 2 van de tweede periode. JVC ging hierin met 2 punten voorsprong de wedstrijd in. Het was JVC dat het beste uit de startblokken kwam, wat ook al snel leidde tot 1-0. Een vrije trap van links werd strak in de kruising geschoten. WF1 had hierna nog wel een kwartier nodig om hiervan bij te komen. Weinig overtuiging zat er in het spel van de witgelen. Gaandeweg werd er in balbezit wat meer verzorgd gespeeld en pakte WF1 ook wel de controle. Het duurde echter tot vlak voor rust dat de eerste kans zich aandiende. Boyd stoomde tot de zestien op en kon vrij schieten. Helaas vloog de bal over.

Hetzelfde spelbeeld

In de rust werd wel aangevoeld dat er wat te halen viel. Het ontbrak alleen nog aan wat precisie in de eindfase. In de tweede helft kwam Nick Rood voor Max binnen de lijnen. Hetzelfde spelbeeld als voor rust ontspon zich ook in de tweede. WF1 veel aan de bal en JVC loerend op de omschakeling. Dat zorgde er ook voor dat de thuisploeg daarin de beste kansen kreeg. Echter wenste Luke van Amstel niet meer te capituleren en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Voor WF1 was er 1 moment waarbij er een grote kans was. Casper van Beek sloop weg uit de rug van zijn tegenstander en mocht alleen op de keeper af. Deze had een ‘Casillas-momentje’, via zijn voet hobbelde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. In het laatste kwartier werd aanvaller Remco van Beek nog gebracht voor verdediger Yannick Brinkman om wat te forceren. Behalve enkele corners en gevaarlijke situaties waren er geen echte grote kansen meer.

Het gat in de tweede periode is nu 5 punten met nog twee wedstrijden hierin te gaan. Maar voor WF1 is het eerst even zaak om weer compleet te raken en alle poppetjes weer de goede en zelfde kant op te laten gaan. Vanuit dat oogpunt is de break van twee weken een welkome om vervolgens op 5 maart thuis aan te treden tegen Kleine Sluis. Tussendoor oefenen we op dinsdag 28 februari nog thuis tegen Spartanen.

JVC – WF1             1 – 0