WF1 komt ook tegen Spirit niet in de problemen, 0-4   |   13 - mrt - 2023

“Focus & mindset”

WF1 heeft het tweeluik tegen 2 onderste ploegen goed afgerond. Na Kleine Sluis vorige week werd ook Spirit’30 met 0-4 verslagen. Ook deze zondagmiddag was WF1 heer en meester en is geen enkel moment in de problemen geweest. Grootste winstpunt was de manier waarop de ploeg de partij startte en daarmee de basis legde voor een probleemloze zege.

Wederom own goal

WF1 had wel te kampen met een aantal afwezigen. Casper van Beek, wel op de bank, was nog niet voldoende hersteld van vorige week en Luke van Amstel, Tom Overtoom, Boyd Bartele en Nick Rood waren absent om verschillende redenen. Remco van Beek en Boyd Berends sloten aan en hadden in de tweede helft ook hun aandeel in de overwinning. Vooraf werd met name benadrukt met de juiste mindset aan deze partij te starten. Dit was niet aan dovemans oren besteed, want WF1 begon zeer gretig en volgens afspraken. Na aftastende eerste 10 minuten begon WF1 dreigender te worden. En als er balverlies was, dan werd deze weer snel heroverd. De eerste kansen konden dan ook niet uitblijven. Na enkele keren te zijn opgehouden door buitenspelgevallen, was het in de 23e minuut raak. Een goed opgezette aanval via de rechterkant, waarbij Youri Akkerman voor kon zetten. Net als in de heenwedstrijd meende Spirit maar te helpen, want ook nu was het een verdediger die de bal keurig achter zijn eigen keeper werkte, 0-1. Vlak hierna werd de score verdubbeld. Wederom via een zorgvuldig opgebouwde aanval werd op rechts Wesley Mak gevonden. Zijn terug getrokken voorzet werd door kapitein Chiel Steenman in de kruising gelepeld. In het restant van de eerste helft bleef WF1 aandringen om meer goals, de gecreëerde kansen konden niet worden benut.

Penetreren

In de tweede helft was het zaak om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. WF1 beschikt over meer kwaliteit en bracht dit ook snel tot uiting in de score. Spirit leek te gaan counteren, maar een sterk spelende Mitchell Gieltjes doorzag dit en penetreerde richting de goal van Spirit. In zijn ooghoeken zag hij goalgetter Pieter Koopman er beter voor staan. Pieter passeerde eerst zijn tegenstander, alvorens met links binnen te schuiven. Vlak hierna zorgde Jim Broers en de Spirit-keeper voor een spectaculair moment. De vrije trap van Jim werd richting kruising gestuurd, de keepert had echter een sublieme zweefredding in petto. Vlak hierna wederom een hoogtepunt, nu met een goal als gevolg. Deze keer voor de keeper een mindere rol, hij legde de bal zomaar in de schietgrage voeten van Chiel. Vanaf 42 meter deponeerde Chiel de bal over de keeper in het lege doel, 0-4. De stand en het gemak waarmee WF1 mocht voetballen van de tegenstander kreeg een lamlendige laatste 20 minuten als logisch vervolg. Spirit ging juist compacter spelen om erger te voorkomen en WF1 geloofde het wel. Denny Knol kon zich vlak voor tijd nog wel even onderscheiden. Bij de enige kans voor Spirit kwam hij als winnaar uit de 1-tegen-1 en hield zodoende zijn doel schoon.

In 2 wedstrijden tegen onderste ploegen zes punten, 10 goals voor en 2 tegen. Dit geeft aan dat de ploeg dit seizoen is gegroeid. We gaan nu de eindfase van de competitie in en kunnen zeggen dat we er goed bij staan. WF1 gaat nu een serie van tegenstanders tegenkomen die ook in de top van de tweede klasse horen. Te beginnen volgende week thuis tegen Saenden.

Spirit’30 – WF1 0 – 4