WF1 laat ware gezicht niet zien tegen FC Medemblik   |    7 - nov - 2022

“Onherkenbaar”

WF1 heeft het nagelaten om naast koploper FC Medemblik te komen. In een rechtstreekse confrontatie kon WF1 vandaag niet haar ware gezicht laten zien. Aan de bal onherkenbaar en ook het feit dat we vijf tegengoals moesten incasseren, geeft aan dat we verdedigend steken lieten vallen. FC Medemblik heeft de kwaliteiten om dit af te straffen. Alles bij elkaar leverde dat een 3-5 nederlaag op.

Weersomstandigheden

Aan 1 aspect lag het vandaag niet, elke speler had er veel zin in en ook veel verwachtingen van deze partij. De weersomstandigheden hielpen helaas niet heel erg mee, wat vooral vervelend was voor het 500 koppige publiek. En waar de motivatie absoluut aanwezig was bij WF1, liet het spel in de eerste helft te wensen over. Slordigheden in balbezit zorgde voor een onrustig begin. Daar FC Medemblik geduldig afwachtte op eigen helft, gebeurde er in de beginfase niet veel. Dit veranderde toen Jim Broers de openingstreffer voor zijn rekening nam. Hij onderschepte een terug speelbal en kon alleen voor de keeper scoren. Hierdoor ontvlamde het duel wat meer. Nog steeds had WF1 moeite om de bal goed in bezit te houden, maar leverde wel veel arbeid. Dit resulteerde in enkele goede kansen, waarvan kapitein Boyd Bartele de grootste kreeg. Alleen voor de keeper kon hij net niet afronden. Tien minuten voor rust kwam Medemblik eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte. Na balverlies werd er in de counter gescoord. 1-1 ruststand.

Rug rechten

We waren het erover eens dat we niet dat brachten wat we kunnen brengen. Na rust een iets beter WF1, dat met name in balbezit wat zorgvuldiger werd. Toch liep WF1 vrij snel in de tweede helft tegen een achterstand op. Van ver werd er binnen geschoten. WF1 rechtte echter de rug en kwam ook enkele minuten later weer op gelijke hoogte. Oscar van Beek trok voor van links en Chiel Steenman kopte sterk binnen, 2-2. Aan alles merkte WF1 dat het meer en meer een vechtwedstrijd werd. Aan beide kanten ontstonden er daardoor gevaarlijke momenten. Voor WF1 was Pieter Koopman na een goede actie in de zestien dichtbij. Zijn schot kon nog maar net worden gekeerd. Vlak hierna een paar belangrijke minuten. Eerst creëerde WF1 middels Chiel een levensgrote kans, welke helaas niet werd benut. Vlak hierna aan de andere kant viel wel de 2-3 uit wederom een counter. Net bekomen van deze klap, vlak hierna werd het bijna identiek ook 2-4. Toch wist WF1 nog een keer de rug te rechten en kwam via Wesley Mak 10 minuten voor tijd terug tot 3-4. Genoeg tijd nog om in ieder geval nog een punt uit het vuur te slepen. WF1 was ook dichtbij. Een volley van Youri Akkerman spatte uiteen op de paal. Geen 4-4, maar uit de volgende tegenaanval werd het juist nog 3-5 in blessuretijd.

Op basis van de eerste helft was een punt niet terecht geweest, op basis van de tweede wel. Na het verlies van vorige week nu dus weer een tegenvaller. Belangrijk is om samen goed te analyseren waar het fout gegaan is en in de volgende wedstrijd tegen nieuwkomer Bloemendaal te gaan voorkomen. Deze wedstrijd wordt weer gespeeld op ’t Krijt en heeft WF1 dus de mogelijkheid om zich te revancheren.

WF1 – FC Medemblik 3 – 5