WF1 moet tevreden zijn met een punt tegen FC Medemblik   |   27 - mrt - 2023

“Ene dag is de andere niet”

WF1 heeft FC Medemblik in de strijd om plek 3 van zich af  weten te houden. Via een 0-0 gelijkspel bleef het gat 3 punten. Dat er vandaag niet meer in zat aan Zwaagse kant was wel duidelijk. Na de goede wedstrijd van vorige week was het vandaag zeer moeizaam wat WF1 liet zien.

Toendra

WF1 zal het dit seizoen verder zonder Youri Akkerman moeten doen. Casper van Beek was wel weer volledig hersteld en kon zodoende starten. Tegenstander FC Medemblik is natuurlijk geen onbekende en vooraf was dus bekend hoe er gespeeld wordt. Toch ging het binnen 2 minuten bijna fout. Via een steekbal ontstond er een 1-tegen-1, Luke van Amstel kwam als winnaar uit de strijd. Er ontspon zich een spelbeeld dat zich al kon laten raden. FC Medemblik liet WF1 veel de bal en loerde op de tegenstoot. In het eerste half uur had WF1 het zeer lastig op de Medemblikker toendra en FC Medemblik was veruit het meest gevaarlijk. In het laatste kwartier voor rust liet WF1 zich ook gelden. Enkele goede aanvallen konden niet in hele grote kansen worden omgezet. De beste kans was voor kapitein Chiel Steenman. Uit een corner belandde de bal voor zijn voeten in het 5-meter gebied, maar kon net niet snel genoeg reageren.

Meer gelijkwaardig

In de rust werd afgesproken om meer direct te gaan spelen met meer mensen in de voorste linie. Hierdoor werd er ook wel meer gecreëerd aan WF1-kant. Dit kwam ook meer omdat er opportunistischer werd gespeeld, normaal combinatiespel was gewoon heel lastig op deze ondergrond. Het resulteerde ook in meer mogelijkheden en zo ontstond er de tweede helft een meer gelijkwaardige partij. Moet nog steeds wel gezegd, ondanks even veel kansen, FC Medemblik de betere kansen kreeg. Twee keer alleen op de keeper af en enkele schietkansen van dichtbij, maar Luke kon alles onschadelijk maken of het doel werd gemist. Aan de andere kant ook aardig wat kansen. Pieter Koopman kon een voorzet van Max Broers inkoppen, welke met veel moeite werd gekeerd door de keeper. Vlak hierna een aanval over links, alwaar de bal door de ingevallen Tom Overtoom bij Chiel terecht kwam. Zijn schot met links ging net voorlangs. Verder een aantal kansrijke situaties, maar de eindpass was niet heel zorgvuldig. Wesley Mak leek vlak voor tijd vrij in te kunnen schieten vanaf ca 10 meter, maar werd op het laatste moment geblokt. Zodoende eindigde een matige, maar spannende partij met veel kansen over en weer zoals hij begon. WF1 kon hier het meeste mee tevreden zijn.

Wederom een gelijkspel, de derde plek bleef wel gehandhaafd. WF1 resteert in dit seizoen nog 7 wedstrijden, waarvan de meeste tegenstanders uit het linkerrijtje. Volgende week de verste uitwedstrijd, namelijk tegen v.v. Bloemendaal.

FC Medemblik – WF1                0 – 0

Toeschouwers: 411

Opstelling WF1: Luke van Amstel, Jasper Kraijer, Mitchell Gieltjes, Yannick Brinkman, Oscar van Beek, Chiel Steenman ©, Jim Broers (68. Boyd Bartele), Casper van Beek (62. Tom Overtoom), Wesley Mak, Max Broers, Pieter Koopman