WF1 start seizoen met zege in lastige uitwedstrijd    |   25 - sep - 2023

WF1 is het seizoen 2023 – 2024 met een goed resultaat begonnen. In de lastige uitwedstrijd tegen Saenden werd er met 1-3 gewonnen, wat meer dan terecht was. Vorig seizoen kon er niet worden gezegevierd tegen deze ploeg, dus vanuit dat oogpunt reeds een winstpunt.

Solid Luke

WF1 kon deze wedstrijd aanvangen zonder blessures en dus op volle oorlogssterkte. Met nieuwkomers Dylan Zuiker en Lars Bakker in de basis, beiden beleefden een prima debuut door een goede wedstrijd te spelen. Van tegenstander Saenden was vooraf bekend dat zij wel nog een aantal basiskrachten misten en dat was ook direct wel te merken aan de spelopvatting. De thuislploeg zakte in en liet WF1 veel de bal. Met het vele balbezit kon WF1 wel wat aanvallen opzetten, maar nog niet echte kansen creëren. De beste kansen waren in de beginfase ook voor Saenden. Via met name tegenstoten in de counter waren er wat schietkansen van net buiten de zestien. Vooralsnog kon dit de solide Luke van Amstel niet verontrusten. Langzaamaan kwamen er toch wel wat meer mogelijkheden voor WF1, met name van de zijkanten kwamen de gevaren. Het was dan ook niet gek dat de beiden buitenspelers verantwoordelijk waren voor de voorsprong. In de 28e minuut trok Lars vanaf links naar binnen en slingerde richting de tweede paal. Tom Overtoom leek moeilijk bij de bal te kunnen komen, maar op zeer acrobatische wijze tikte hij uit de lucht binnen, 0-1. Gezien het spelbeeld een terechte voorsprong. Ook hierna hield Saenden de verdedigende stelling en kon WF1 op zoek naar meer kansen. Er waren enkele pogingen maar het net bolde niet meer. De thee leek dan ook bereikt te worden met een voorsprong, maar een minuut voor rust was het toch opeens raak. In wederom een tegenstoot mocht er vanaf en meter of 17 geschoten worden, de bal verdween hard en strak in de winkelhaak, een prachtige goal.

Korte numerieke meerderheid

In de rust werd er behoorlijk gebaald van de tegentreffer, maar werd er ook direct wel gerealiseerd dat er een en ander mogelijk was. Het is een compliment richting de groep dat er op precies dezelfde wijze gezocht werd naar de winst. Door de stroeve ondergrond was goed combinatiespel lastig, maar de intentie was er. Aan de andere kant bleef het wel oppassen voor de snelle en vaardige voorhoede van Saenden. Gevaarlijkste wapenfeit was een schot die net boven Luke de lat schampte. Hierna was het WF1 dat de boventoon voerde en kapitein Mitchell Gieltjes was als eerste dichtbij de 1-2. Na een goedlopende aanval kon hij vrij schieten. Zijn harde lage schot ging millimeters naast. Vlak hierna was het toch prijs en de vrije trap van Max Broers zal op het lijstje mooie doelpunten gaan komen. Vanaf 23 meter krulde hij de bal hard over de muur in de bovenhoek. Nu moest Saenden toch aan gaan passen, maar dat werd moeilijker doordat de leidsman direct rood gaf na een overtreding op Lars. 25 minuten met een man meer en een voorsprong, WF1 wilde graag de wedstrijd beslissen. Echter tien minuten later was de numerieke meerderheid weer in ere hersteld, Wesley Mak liep tegen zijn tweede gele kaart aan. De thuisploeg kreeg hierdoor weer wat geloof en probeerde er een slotoffensief uit te persen. Maar echt in de problemen kwam WF1 niet, mede ook doordat sluitpost Luke de organisatie zeer goed neerzette. In de slotminuten werd het zelfs ook nog 1-3. Tom gaf een perfecte voorzet met zijn chocoladebeen, waar Remco van Beek heerlijk tegenaan kon koppen tussen twee centrale verdedigers. Ontlading natuurlijk en de winst was hierdoor wel binnen.

Elke competitie wil je natuurlijk graag beginnen met een overwinning. Aan die doelstelling is voldaan. Volgende week komt promovendus Schagen United op bezoek. Een ploeg en vereniging in opkomst, dus we zullen weer vol aan de bak moeten. Tot dan op ’t Krijt!

Saenden – WF1        1 – 3