WF1 veegt JVC van ‘t Krijt, 4-0   |   27 - nov - 2023

“Ratelen”

WF1 heeft flink uitgehaald in de 9e speelronde door JVC met 4-0 weg te vagen. Voor het eerst sinds de eerste speelronde met meer dan 1 doelpunt verschil werd er gewonnen. Na 50 minuten was de eindstand reeds bereikt en handhaaft WF1 zich in de top van 2A.

In het zadel

Wesley Mak keerde weer terug in de basiself na enkele weken absentie vanwege blessure. Samen met Max Broers en Dylan Zuiker zorgde hij op het middenveld voor een overwicht. Met daarbij ook nog een inschuivende Yannick Brinkman was WF1 vanaf het begin redelijk comfortabel aan de bal. JVC wachtte in eerste instantie af en liet dit dan ook gebeuren. Het leverde 1 kansje op, een aanval over rechts kwam voor de goal. Lars Bakker probeerde met een sliding binnen te tikken, maar kwam net tekort. Na een kwartier nam JVC wat meer deel aan het spel en leek ook op voorsprong te komen. Luke van Amstel ranselde een ziedend schot via de lat uit zijn doel. Kort hierna werd WF1 in het zadel geholpen en dit was ook meteen een kantelpunt. Een breedtebal werd onderschept en kwam terecht bij Tom Overtoom. Zijn vlammende schot was onhoudbaar voor de keeper. Hierna nam WF1 volledig de regie over, terwijl JVC steeds meer weg zakte. Toch was er ook weer een beetje hulp nodig. JVC leverde de bal op eigen helft zomaar weer in. Max Broers is gek op ratelen en deed dat dan ook maar eens vanaf een meter of 23. Zijn zwabberende schot was de doelman te machtig en de score werd verdubbeld. In de vijf minuten voor rust had WF1 nog enkele goede kansen om de voorsprong verder uit te bouwen, maar de bal verdween niet meer in het net.

Debuut Jasper Swerissen

Na rust werd natuurlijk een opportunistische tegenstander verwacht, mede ook door een dubbele wissel. Maar het was echter WF1 dat furieus uit de kleedkamer kwam. In de 47e minuut de mooiste teamgoal van de dag. Er werd op rechts zorgvuldig een aanval opgezet. Uiteindelijk kon Tom weer eens een assist afleveren, door een goede loopactie kon Pieter Koopman bij de tweede paal tegendraads inkoppen. En vlak hierna was het alweer raak voor de Westwoudse topscorer. Nu werd hij vanaf rechts bediend door Dylan Zuiker. In de zestien bleef Pieter koel en rondde met links beheerst af. Met deze 4-0 stand na 50 minuten was de wedstrijd wel min of meer gespeeld. Maar WF1 bleef nog wel zoeken naar meer doelpunten en kreeg hier ook wel de mogelijkheden voor. Deze stand gaf ook de kans om maar weer eens een debutant te verwelkomen. Jasper Swerissen, een talent uit de o19, kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen en maakte zo zijn eerste minuten in WF1 en deed dit meer dan verdienstelijk. Ook kwam de tandem Ryan Gieltjes / Jesper Hoogland nog binnen de lijnen, zij speelden samen op rechts. En zij zetten samen twee goede aanvallen op, waarbij Jesper kon afronden. Helaas kon hij niet afdrukken. In de slotminuten was Pieter onfortuinlijk, zijn inzet hobbelde via de paal weer het veld in. Neemt niet weg dat er een eclatante overwinning op de borden stond.

Daar waar we afgelopen weken moeite hadden om in balbezit tot kansen te komen, werd dit vandaag wel goed gedaan. Tot de winterstop zijn er nog twee wedstrijden te gaan, te beginnen volgende week uit naar LSVV. We gaan natuurlijk proberen om deze lijn door te zetten.

WF1 – JVC 4 – 0