WF1 vergeet zichzelf te belonen en krijgt deksel op de neus   |    1 - mei - 2023

“Wrang”

WF1 heeft afgelopen zondag tegen HSV in de eerste helft misschien wel het beste voetbal laten zien dit seizoen. Met veel druk, goed positiespel en veel kansen stond er tijdens de thee toch echt 1-1 op het bord. Daardoor kon de tegenstander in de wedstrijd blijven en uiteindelijk aan het langste eind trekken, 3-4.

Tureluurs

Casper van Beek was niet geheel 100% fit en nam naast Boyd Bartele plaats op de bank. De inzet van de wedstrijd was plek 3. WF1 bezette deze voor aanvang met 2 punten voorsprong op de tegenstander HSV. De thuisploeg startte furieus en legde met name de eerste 20 minuten prima spel op de kunstgrasmat en speelde HSV helemaal tureluurs. Middels prima positiespel en veel verplaatsingen kon WF1 naar hartenlust aanvallen en ook goede kansen creëren. Het ontbrak alleen nog aan de afronding, alleen Wesley Mak was na een pass van Jim Broers in staat om binnen te schuiven. Vlak hierna ook nog een ziedend schot van captain Chiel Steenman, welke werd gered door de keeper. Ook hierna bleef het aanvallen en kansen regenen, de beloning bleef echter uit. In de 35e minuut werd het uit het niets toch weer gelijk na onoplettendheid bij een ingooi, via een carambole en kopbal vloog het leer binnen. WF1 bleef op zoek naar doelpunten, vooral voorzetten vanaf de zijkant zorgden voor gevaar. Pieter Koopman was nog het meest dichtbij, maar kon de bal bij de tweede paal net niet goed genoeg controleren.

Vechtwedstrijd

Na rust was van het wervelende spel een stuk minder over. WF1 had wat meer moeite om in balbezit tot kansen te komen, waardoor HSV wat meer aan het spel meedeed. Direct na rust kreeg de Heiloer ploeg ook een grote kans, alleen voor keeper Luke van Amstel werd voorlangs geschoten. Na ruim een uur kwam WF1 toch weer op voorsprong. Goed doorzetten van Chiel zorgde ervoor dat Tom geheel vrij werd bereikt. Hij schoof beheerst in de verre hoek. Met deze meevaller werd gehoopt dat WF1 over het dooie punt heen was, maar toch wist HSV weer langszij te komen. De laatste 20 minuten ontpopte zich nu in een spannende vechtwedstrijd, van goed voetbal was aan beide kanten weinig sprake meer. Het was HSV dat zowaar op voorsprong kwam in de 74e minuut. WF1 richtte zich weer op en na kansen voor Wesley en uit twee vrije trappen was het Pieter die een voorzet van Tom bij de tweede paal binnen tikte. Met nog 10 minuten te gaan was het geloof er weer helemaal, maar eigenlijk direct vanaf de aftrap lag de bal aan de andere kant in het netje, 3-4. Nu moest WF1 weer in de achtervolging. Er waren nog wel wat mogelijkheden en gevaarlijke momenten, maar WF1 kon er geen punt uitslepen.

Grote teleurstelling, zeker gezien de eerste helft waarin WF1 heer en meester was. Aandachtspunt zal nu wel zijn om te leren van de tweede helft waarin WF1 de wedstrijd uit handen liet glippen, waar HSV goed van profiteerde. Er zijn nog 3 wedstrijden te gaan. WF1 heeft nog genoeg om voor te spelen, te weten plek 3, wat hoogstwaarschijnlijk recht geeft op nacompetitie. Volgende week geen programma, 14 mei gaan we op bezoek in Breezand bij ZAP.

WF1 – HSV                3 – 4