WF1 weet publiek weer te vermaken en verslaat ook FC Uitgeest   |   30 - okt - 2023

“Voer”

WF1 heeft zonder geweldig te spelen de vierde overwinning behaald in het nog prille seizoen. Degradant FC Uitgeest werd met 3-2 verslagen na een 3-0 ruststand. Ongewild maakte WF1 het weer heel spannend, wat de entertainment waarde en spanning wel weer behoorlijk opschroefden. Het in grote getalen opgekomen publiek zocht dan ook uiteindelijk opgelucht en voldaan de WF-kanteletine op!

Sublieme pass en afwerking

Er moest wederom weer gepast en gemeten worden. Wesley Mak zat zijn schorsing uit en helaas moest ook Max Broers afhaken met een blessure. Vaste stand in Chiel Steenman was weer present en onder andere ook talenten vanuit de o19, Jasper en Remco Swerissen, namen plaats op de bank. Vandaag nog geen minuten voor hen, maar het is een goed teken dat zij meer kunnen aansluiten. De thuisploeg had het in het begin van de wedstrijd lastig, mede door eigen slordigheden en het energieke spel van de tegenstander. Luke van Amstel moest twee keer handelend optreden om een achterstand te voorkomen. Net op het moment dat WF1 beter in de wedstrijd kwam, was het meteen raak. Yannick Brinkman, wederom uitblinker, toverde een sublieme pass uit zijn linker en kon de diepgaande Pieter Koopman bereiken. Zijn afwerking was even subliem, hij zag de keeper te ver voor zijn goal staan en produceerde een geweldige lob, 1-0. Hierna kreeg WF1 meteen meer controle en kon de score richting de rust verder uitbreiden. Captain Mitchell Gieltjes was met een achterwaartse kopbal uit een vrije trap van Jasper Kraijer verantwoordelijk voor de 2-0. En vlak voor rust werd een vloeiende aanval afgerond door de sterk spelende Lars Bakker, 3-0 rust.

Hoofdrol

In de rust werd het woord effectiviteit aangehaald, want uit viereneenhalve kans werd er drie keer gescoord. Alertheid werd geëist na de rust, FC Uitgeest is een jonge en gretige ploeg die blijft doorgaan. Daarnaast werd er ook meer uit een provocerend vaatje getapt door de Uitgeesters, gevoerd vanaf de kant. WF1 kwam het eerste kwartier ook goed door, echter viel na een uur toch de 3-1. Geloof groeide natuurlijk weer bij de tegenstander en WF1 had moeite om de bal in bezit te houden. Maar de achterste linie had de zaken goed voor elkaar en gaf eigenlijk heel weinig weg. Een kwartier voor tijd was er een hoofdrol voor Pieter. Eerst maakte hij de 4-1 na een goed uitgevoerde counter, de junior assistent-scheidsrechter bepaalde echter dat hij zich in buitenspelpositie bevond………..Vlak hierna werd Pieter wederom uit de tent gelokt en kon zich in een kort moment niet beheersen. Dit leverde zijn tweede gele kaart op en dus rood. Na de wedstrijd werd er gesproken over “voer voor voetbalpsychologen”. Net als Wesley moet dus nu ook de andere spits een wedstrijd brommen. Het werd vijf minuten voor tijd nog spannender, een verdwaalde voorzet dwarrelde zomaar in de verste kruising, 3-2. Nog even een paar minuten bibberen, maar WF1 toonde onverzettelijkheid en trok op basis hiervan en de eerste helft de overwinning verdiend over de streep.

Wedstrijden worden met ander spel dan afgelopen seizoenen gewonnen. Maar dat is zeker ook een kwaliteit, tot op heden wordt dat ook prima uitgevoerd door de spelersgroep. En wederom was dit een wedstrijd waarin veel gebeurde en het publiek tot op het laatst op het puntje van de stoel / terras heeft gezeten. Volgende week vervolgt WF1 de 2e klasse-reis in Assendelft.

WF1 – FC Uitgeest   3 – 2