WF1 zet goede reeks voort tegen laagvlieger SEW, 1-2   |   29 - jan - 2023

“Teamontwikkeling”

WF1 heeft zijn goede reeks van voor de winterstop ook tegen laagvlieger SEW door kunnen zetten.  Na ruim 90 minuten stond er een 1-2 op de borden. Over de gehele wedstrijd gezien meer dan terecht. Toch zag WF1 een experiment in de eerste helft niet geheel goed uitpakken. Momenteel is het niveauverschil tussen SEW en WF1 dusdanig, dat het in het restant van de wedstrijd recht getrokken kon worden. De witgele waren nog genadig voor de buurman.

Veel ruimte achter laatste linie

Door een rode prent van vorige week moest Boyd Bartele langs de kant toekijken. Daarnaast moest Nick Rood vanwege een blessure verstek laten gaan. Youri Akkerman was wel tijdig hersteld en kon zodoende op de bank plaats nemen. WF1 trad met een iets andere opstelling dan normaal aan en al snel bleek dat hier aan gewend moest worden. Sterker nog, de thuisploeg kwam beter uit startblokken en kon enig gevaar stichten. Na een kwartier beet WF1 wat meer van zich af en ging zich meer met de wedstrijd bemoeien. Al snel bleek dat SEW veel ruimte achter de laatste linie weg gaf en daar profiteerden Pieter Koopman en Wesley Mak van. Eerst was het Pieter die diep ging en schuin voor het doel venijnig uithaalde. De SEW-keeper redde met zijn voeten. Vlak hierna was Wesley kansrijk, maar kon de voorzet van Jim Broers net niet binnen glijden. Na ruim een half uur werd toch weer terug gegrepen naar het beproefde systeem en dit had tot gevolg dat WF de regie overnam om die niet meer weg te geven. Voor rust leverde dit dus wel controle, maar nog geen goals op.

Plaagstoten van de captain

In de rust verving Youri Akkerman Jim op links. Ook met de gure wind nu in de rug speelde vrijwel de gehele wedstrijd zich op de helft van SEW af. Captain Chiel Steenman deelde de eerste twee plaagstoten uit. Zijn schoten troffen echter nog geen doel. De eerste grote kans was voor Pieter. Na een actie van Youri op links leek hij bij de eerste paal binnen te tikken, maar miste de bal. Vlak hierna werd hij bediend door Wesley. Zijn inzet werd net gestopt, daar waar Wesley wellicht beter zelf kon afronden. Meteen hierna een gekraakt schot van Max Broers die maar rakelings naast ging. De openingsgoal kon niet uitblijven, de druk was groot. Bij de 0-1 was er wel enig fortuin. Een afgeslagen bal werd opgepikt door Tom Overtoom en deze had een voorzet in gedachte. Enigszins door de wind gedragen vloog de bal in de verste kruising. Daar maalde natuurlijk niemand om, de verdiende voorsprong was daar. Ook hierna bleef WF1 hoog druk zetten om de wedstrijd in het slot te gooien. Youri was er dichtbij, maar zijn schuiver belandde op de paal. In de 84e minuut werd de score verdubbeld. Weer was Youri zijn tegenstanders te slim af en via een steekbal zette hij Pieter alleen voor de keeper. Nu faalde hij niet en tikte zo zijn 10e van het seizoen binnen, 0-2. Vlak hierna had hij weer een goede actie in de zestien en leek met links zijn tweede te maken, echter had de keeper een redding met zijn voet in petto. In de blessuretijd werd het toch nog even alle hens aan dek. Een zeldzame SEW-aanval leverde een pingel op. Luke van Amstel redde in eerste instantie knap, maar in de rebound viel toch de 1-2. In gevaar kwam de overwinning echter niet en zodoende keerde WF1 met tres puntos huiswaarts.

Een wedstrijd waarin WF1 dus wel heeft geprobeerd om ook op een andere manier te spelen, daar zullen we echter nog wel wat tijd aan moeten spenderen. Maar willen we de rest van het seizoen een rol van betekenis blijven spelen, zullen we er wat variatie in moeten gooien. De groep heeft hier de kwaliteiten en de spelers voor, dus gaan hier absoluut aan werken. Vooralsnog genieten van deze overwinning en dan gaan we komende week weer aan de slag voor de volgende klus, sv Enkhuizen komt dan op bezoek.

SEW – WF1 1 – 2