WF1 zet ook VVW aan de kant, 0-3   |   12 - okt - 2021

“Steken als een wesp, shinen als een unicorn”

WF1 heeft ook de derde wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Na een zeer sterke eerste helft en een solide tweede helft werd een 0-3 overwinning behaald. Wesley Mak kroonde zich tot grote man door twee keer trefzeker te zijn. Ook was er weer een clean sheet, wat een compliment is naar de hele ploeg qua organisatie. Echter kunnen we wel zeggen dat twee dieren indirect voor de juiste sfeer zorgden: de wesp en de unicorn…….Door dit resultaat blijft WF1 aan kop van de ranglijst in het nog prille seizoen.

“Aan staan”

Voor de wedstrijd bleek onze begeleidert in een wespennest te zijn gesprongen en met name in het gezicht was geraakt. Dit gaf een aanblik als zijnde een unicorn, wat de sfeer alleen maar ten goede kwam voor de wedstrijd. Voor het eerst dit seizoen was iedereen fit aanwezig en konden dus op volle oorlogssterkte richting Wervershoof. Van VVW is bekend dat er altijd energiek en strijdbaar gevoetbald wordt en zodoende dus een ander soort tegenstander als de afgelopen twee weken. Er werd dan ook op gehamerd om vanaf minuut 1 “aan” te staan om zodoende direct de wedstrijd in handen te nemen. Dit was niet aan dovemans oren besteed, want de witgelen kwamen weer furieus uit de startblokken. Was het eerst VVW nog met een mogelijkheid in de 1e minuut, daarna was het WF dat de klok sloeg. In de 8e minuut was het ook direct raak. Youri Akkerman pikte een afgeslagen bal op links op en passeerde zijn directe tegenstander. Zijn voorzet werd door Wesley afgewerkt zoals het een spits betaamt. Bij de eerste paal tikte hij alert binnen. Vrij snel daarna liet Jim Broers ook weer zien prima in vorm te zijn. Na een verovering op het middenveld werd hij diep

gestuurd door wederom Youri. Zonder nadenken kogelde Jim het leer van een meter of 15 in de verre hoek, 0-2. Hierna een korte periode waarin WF zich een beetje liet terug dringen, maar tot kansen voor VVW leidde dit niet. Mitchel moest alleen bij een schotje richting de hoek in actie komen. WF gaf de laatste tien minuten voor rust weer wat meer tegendruk en dat leverde direct grote kansen op. Helaas konden Max, Youri en Chiel de wedstrijd niet voortijdig al beslissen.

Tegendraads

In de tweede helft een wat ander beeld. WF kwam niet geheel lekker uit de kleedkamer en VVW kon zodoende wat druk uitoefenen. Behoudens enkele schoten werd het nooit echt gevaarlijk en kwam de defensie onder leiding van de sterk spelende Mitchell Gieltjes niet in de problemen. Want ondanks de mindere tweede helft toonde WF wel volwassenheid door naarmate de wedstrijd vorderde, deze uit te spelen. Een kwartier voor tijd werd dit ook bevestigd door de tweede van Wesley. Tom Overtoom, terug van een blessure en ingevallen, bediende Wesley vanuit een corner bij de tweede paal. De #17 kopte prima tegendraads in, 0-3. Het verzet van de thuisploeg was hiermee wel gebroken, waardoor WF nog veel ruimte kreeg om de score verder uit te bouwen. Gescoord werd er niet meer, maar neemt niet weg dat ook deze natuurgras-horde is genomen.

WF toont zich tot nu toe een ploeg die dit seizoen hoge ogen wil gooien en bovenin de 3e klasse A wil blijven acteren. Daarbij moet direct ook aangetekend worden, dat de ploeg elke week weer met beide beentjes op de grond toewerkt naar de volgende wedstrijd en heel goed weet dat elke wedstrijd weer anders is. De volgende horde wordt vv Bergen (donderdag 14 okt, beker). Ook weer een wedstrijd waarin we op meerdere vlakken stappen willen maken. Om daarna op zondag 17 oktober thuis aan te treden tegen Hauwert’65.