WF2 Baas in eigen huis!   |   16 - apr - 2019

“Unicum na bijna 5 maanden droogte”

Voorbeschouwing

Na een welverdiende rustperiode van 2 weekenden, staat er weer een wedstrijd op het programma. En wat voor één? Een heuse degradatiekraker op ons eigen ’t Krijt tegen nummer 11 LSVV. Doordat onze concurrenten de afgelopen weken punten wisten te pakken, zijn wij afgezakt naar een plaats onder de streep. Voor FC Den Helder lijkt het doek te zijn gevallen, maar voor de laatste nacompetitieplek komen nog drie teams in aanmerking. Tussen ons (#12) en Zwanenburg (#10) zitten slechts drie punten verschil. De komende 8 dagen is het do or die voor de Geelwitte-machine, gezien het feit dat wij beide teams treffen. Kan WF2 een goede eerste stap richting lijfsbehoud zetten?

Zwaag, 14 april 2019

Westfriezen 2 – LSVV 2

Het mag geen verrassing meer heten, maar ook deze week waren er weer een aantal personele wijzigingen. Zo mocht Haarms, na een aantal weken blessureleed, weer aantreden en speelt Steenman dit weekend een dubbel programma. Om uiteenlopende redenen konden wij geen beroep doen op Smit, Kuipers, Eldering, Deun, Buis en aanvoerder Van der Laan. Logisch gevolg is dan ook dat we met een gewijzigde basiselftal aan de aftrap verschenen in ons uittenue op ons eigen ’t Krijt.

Veel betere omstandigheden konden wij en het publiek niet wensen, onder een heerlijk zonnetje voltrok zich een leuk schouwspel. Beide ploegen kwamen vandaag voor de winst en dat zorgde voor een open beginfase. De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Haarms zette Van Beek knap vrij voor de keeper. Van Beek deed vervolgens heel veel goed echter vergat hij het belangrijkste, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. Niet veel later was de eerste grote kans voor de gasten ook een feit, maar gelukkig voor ons eindigde deze inzet op de lat. Ook de volgende grote kans was voor de gasten uit Zuid-Scharwoude, maar dit keer bleek onze sluitpost Thijs een sta in de weg. Naarmate de eerste helft vorderde, kreeg WF steeds meer grip op het spel van de gasten. De opbouw van de gasten werd goed ontregeld en het initiatief was steeds meer voor de thuisploeg. Logisch gevolg is dan ook een 1-0 voorsprong. Haarms bewees het scoren niet verleerd te zijn en bracht in twee instanties de verdiende voorsprong op het scorebord. Tot de rust bleef WF de betere partij, maar de kleine kansjes leidde niet tot een verdubbeling van de voorsprong.

Na de afgedankte thee begon WF2 goed aan de tweede helft, door heel veel energie in de wedstrijd te leggen kwam LSVV niet meer tot een fatsoenlijke aanval. Daar tegenover wist WF niet tot grote kansen te komen, maar ze hielden wel de controle. Na een kwartier ballen werd de voorsprong uit het niets toch verdubbeld. Berends ontving de bal op eigen helft en besloot van grote afstand zijn geluk te beproeven. Gevloek van alle kanten veranderde binnen een aantal tellen in hard gejuich, doordat de bal achter de verbouwereerde keeper in het netje belandde. Na 147 dagen zonder thuisgoal stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord, wat een weelde! Helaas voor ons wisten de gasten de wedstrijd snel weer spannend te maken, uit de eerste kans in het twee bedrijf werd de bal binnen gefrommeld. Voor WF was de opdracht nu eenvoudig, de drie punten in veilige haven brengen. Met drie verse krachten in het veld hield WF de linies kort op elkaar, gaf men veel druk op de bal en probeerde we evengoed op zoek te gaan naar de beslissing. Deze beslissing leek er ook te komen, echter werd ons glaszuivere doelpunt afgekeurd. Het belang van degradatievoetbal bleek zodoende groot, gezien het feit dat hun grensrechter ook een aandeel wilde hebben. De laatste 20 minuten voelde als 20 dagen, maar de drie punten bleven verdiend in Zwaag. Met een 2-1 overwinning op onze naaste concurrent werd er onder het genot van een driepuntenpilsje genoten van de zon.

Doordat onze andere concurrent verloor bij Bloemendaal, bezetten wij nu plaats 10. Op tweede paasdag mogen wij richting nummer 11 en treft LSVV de hekkensluiter. Was de wedstrijd van vandaag al belangrijk, doet de wedstrijd van volgend weekend daar zeker niet voor onder. We kunnen ons zelf een hele goede dienst bewijzen….