WF2 haalt punten op in Alkmaar!    |   28 - mrt - 2023

“Winning mood”

Voorbeschouwing

Westfriezen 2 lijkt de smaak weer te pakken te hebben. Al 4 wedstrijden op een rij is er niet meer verloren en zodoende is de weg omhoog ingezet. Momenteel bezetten wij de 3e plaats op een gepaste achterstand van 8 punten op koploper FC Den Helder. Kleine kanttekening, de nummer 7 heeft slechts 2 punten minder dan wij. De verschillen zijn dan ook klein. Zo ook met onze tegenstander van dit weekend, AFC ’34. De ploeg uit Alkmaar won hun eerste 3 wedstrijden overtuigend, waaronder met 1-4 van ons, maar heeft de laatste 4 wedstrijden geen punt meer gepakt. Redenen genoeg voor ons om weer vol voor de driepunter te gaan. Kan WF2 de weg omhoog vervolgen?

Alkmaar, 26 maart 2023

AFC ’34 2 - WF 2

Ook vandaag hebben we weer een aantal afwezigen. Hoogland voegde zich bij Hartnack in de lappenmand en ook Korrel heeft zijn plekje in deze mand weer opgezocht. Daarentegen voegt Rood zich vanuit WF1 bij de geelwitte-machine en keert ook Van Beek jr. jr. weer terug.

Met een gewijzigde basisopstelling t.o.v. vorige week stonden we om 10.15 uur wintertijd klaar voor de aftrap op een zonnig vervallen complex en met een platgelopen kunstgrasveld onder onze voeten. Vanaf het fluitsignaal trachtten wij de gastheren onder druk te zetten. Zij waren daar echter niet van onder de indruk en voetbalde hier vrij gemakkelijk onderuit. Hierdoor waren de ruimtes in de beginfase vrij groot, maar de thuisploeg wist geen gevaar te stichten. Voetballend zetten wij er echter ook bijzonder weinig tegenover. De bal ging geregeld richting de andere gelen of werd veelvuldig richting de maan geschoten. Dit deed ons besluiten om het druk zetten te laten voor wat het was en de tegenstander op eigen helft op te vangen. Dat de tegenstander geen gevaar wist te stichten had echter weinig met ons van doen. Op eigen helft waren wij enorm afwachtend, maar zoals gezegd bleven we vrij eenvoudig overeind. Sterker nog, vlak voor rust kwamen we uit het niets op voorsprong. Een afvallende bal viel voor de voeten van Rood. Velen verwachtten een poeier richting doel, maar hij hield het overzicht en speelde Van Beek knap vrij. Laatstgenoemde zag een slechte aanname gepromoveerd worden tot assist doordat Goevaerts attent reageerde en binnenschoot. Vlak hierna had Weevers nog een De Boertje, al bleef dit zonder gevolgen. Zonder groots te spelen gingen wij zodoende met een 0-1 voorsprong rusten.

Zoals gebruikelijk lieten wij ook vandaag weer een slechte helft opvolgen door een veel betere tweede helft. Aan de bal was het nog steeds niet hoogstand, maar verdedigend stond het als een huis. Op eigen helft waren we de baas en dat bood ons de mogelijkheid om veelvuldig gevaarlijk te worden in de omschakeling. Door slordigheden, “LAAT” en hun sluitpost bleef het scorebord lange tijd op 0-1 staan. Totdat Brandhoff met een leep balletje Goevaerts alleen op de keeper afstuurde. Goevaerts kon samen met Van Beek op de keeper af en besloot zelf binnen te schieten. Een doelpuntenmaker heeft altijd gelijk, zo ook vandaag. De wedstrijd was bij deze stand beslist al moest Knol nog 1 keer handelend optreden. ‘The Cat’ deed zijn naam weer eer aan, door met alle risico’s van dien headfirst voor de bal te gaan. De Clean sheet bleef zodoende in tact en de eindstand bleef 0-2. Jurylid Kramer benoemde unaniem matchwinner Goevaerts tot MOTM al moet hij deze titel delen met de uitstekende spelende MOTM2 De Jager, die vandaag zelfs een kopduel heeft gewonnen.

Door de uitslagen op de andere velden lijkt er een schifting te ontstaan. Koploper Den Helder wist ook te winnen en lijkt voorlopig uit zicht. Daaronder staan 3 clubs op 1 punt van elkaar, waaronder wij. Gevolg door het restant op gepaste afstand. Aankomend weekend wacht ons een thuiswedstrijd tegen het lager geklasseerde JVC en kunnen wij onze streak verlengen. Daarnaast zijn wij maandag gekoppeld aan SVA 2 in de kwartfinales van de KNVB beker op onze weg richting Vaduz.

AFC ‘34 – WF ’39 0-1 Goevaers (Van Beek) ’73 0-2 Goevaers (Brandhoff)