WF2 hard onderuit   |    2 - apr - 2017

Westfriezen 2 gaat weer onderuit

“Wedstrijd met twee gezichten”

Voorbeschouwing
Na een goede reeks waarin alle topduels gewonnen gingen, kreeg WF2 vorige week een flinke domper te verwerken. Niet alleen de nederlaag tegen Vios W was pijnlijk, maar vooral de manier waarop. Waar andere weken vrijwel alles goed ging, ging deze week veel te veel fout. Deze week wacht weer een lager geklasseerde tegenstander, Spirit ’30. De uit wedstrijd ging met 4-2 gewonnen, mede door een hattrick van B. van der Laan. In principe een geschikte wedstrijd om het goede gevoel weer terug te krijgen en ons te herpakken na de nederlaag van voorgaand weekend. De achterstand op de bovenste twee plaatsen is ook dusdanig dat opnieuw puntverlies een topklassering tot een illusie kan worden gedegradeerd. Kan WF2 zich herpakken en de drie punten op het eigen Krijt houden?

Zwaag 2 april, 2017

Westfriezen 2 – Spirit ’30 2
Ook deze zondag was het weer een hels karwei voor de technische staf om voldoende spelers bij elkaar te krijgen. Zo moest reservekeeper J. Thijs alweer fungeren als veldspeler en maakte D. Brouwer eerder dan gepland zijn rentree na blessureleed. Standaard stand-in Meijers was ook aanwezig waardoor we alsnog met 14 man aan de koffie konden. Alsof Westfriezen al wist wat er vandaag gebeuren ging, werden wij weggestopt op het B-veld en mochten we onze warming-up zelfs op het D-‘veld’ uitvoeren. Met een enigszins onwennige basis elf stonden we aan de aftrap. De beginfase was duidelijk voor WF en de roodhemden kozen ervoor om de bal aan ons te laten en zelf doormiddel van de lange bal gevaarlijk te worden. We wisten via de flanken in de beginfase dan ook een aantal keer gevaarlijk te worden, maar tot doelpunten kwam het niet. Sterker nog, na 30 minuten keken wij tegen een 1-0 achterstand aan. Een lange bal van achteruit werd verlengd, en hun spits wist oog in oog met Knol de bal in ons netje te leggen. Enigszins van slag en door hoger druk zetten van onze tegenstander kwamen wij er daarna niet meer voetballend uit. Toch wisten we vlak voor rust de gelijkmaker op het bord te zetten. Een goed genomen vrije trap van aanvoerder Van der Laan werd met meer geluk dan wijsheid verlengd en goed afgerond door Meijer. We leken op een 1-1 ruststand af te stevenen, maar nog voor rust kwamen we alweer op achterstand. Door niet adequaat verdedigen, kon een roodhemd vrij aanleggen vanaf randje 16 en via de paal binnenschieten.

Over de tweede helft kunnen wij heel kort zijn. Waar we de eerste helft nog de bovenliggende partij waren, daar kwamen wij er de tweede helft in zijn geheel niet aan te pas. Door de lange bal te hanteren speelden wij de tegenstander in de kaart en creëerden wij geen enkele kans. Knol fungeerde daarentegen als een soort schietschijf en wist door een aantal reddingen de schade beperkt te houden tot 1-4. J. Thijs had nog de uitgelezen kans voor een eretreffer, maar precies in lijn van de wedstrijd miste hij voor open doel.

Weer een nederlaag werpt ons nog verder terug op de ranglijst. Het is dat de nummers 1 en 2 ook niet wisten te winnen waardoor wij in theorie nog steeds kan maken op de nacompetitie. Dan moet er om te beginnen volgende week worden gewonnen uit bij LSVV en dan moet het voetbal naar een hoger niveau.