WF2 is hardleers!   |   11 - apr - 2022

“Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest”

Voorbeschouwing

WF2 wist uit de laatste 4 wedstrijden slechts 1 punt te bemachtigen. Er werd verloren van KFC, Meervogels en LSVV terwijl er tegen ZAP genoegen genomen moest worden met een gelijkspel. Na alle 4 de wedstrijden heerste het gevoel dat er meer in had gezeten. Bij 1 keer is er sprake van een incident; een tweede keer is toeval; een derde keer is er sprake van een patroon. Een patroon dat WF2 zo snel mogelijk moet zien te doorbreken. Onder tussen zijn wij namelijk afgezakt naar de 11e plaats op de ranglijst en komt de nacompetitieplek steeds dichterbij. In de reserve 1ste klasse A zijn de verschillen echter bijzonder klein en ligt ook de weg naar boven nog open. Die moet dan worden ingezet beginnend tegen Volendam thuis. De uitwedstrijd eerder dit seizoen leverde een algehele wanprestatie op, welke eindigde in een 2-0 nederlaag. WF2 heeft dus wat recht te zetten.

Zwaag, 10 april 2020

Westfriezen 2- RKAV Volendam 2

Het belang van een grote selectie werd ons deze zondag weer kenbaar gemaakt. Peschier en Berends zitten nog steeds in de lappenmand en oudgediende Bregman had een weekend vrijaf genomen. Hierdoor had de technische staf vandaag de keuze uit ‘slechts’ 13 fitte spelers. Los van een aantal kleine oogjes, stonden de koppies op scherp en leek het belang van de wedstrijd iedereen duidelijk.

Aanvoerder Deun leert snel en wist de toss te winnen, waardoor WF2 op haar geliefde kantje op een zonnig ’t Krijt kon beginnen aan de wedstrijd. Waar WF in de uitwedstrijd duidelijk de voetballend mindere partij was, daar was daar nu geen sprake van. Voetballend voerde de geelwitte-machine de boventoon al was het op de helft van de tegenstander wel bijzonder slordig. Voor de gasten gold eigenlijk hetzelfde al kozen zij sneller voor de lange bal achter onze verdediging. Deze stond echter, zoals vrijwel altijd, als een huis. Keeper Knol moest slechts 1 keer handelend optreden bij een slimme snel genomen vrije trap. WF2 was dreigender, maar wist steeds net niet echt gevaarlijk te worden waardoor grote kansen uitbleven. Logischerwijs werd de rust bereikt met de brilstand nog op het bord.

In de kleedkamer heerste dan ook vooral onvrede en had het veel weg van een praatclub. Moraal van het verhaal was wel duidelijk, het moest beter en de geboden tegenstand vandaag was te laag om met minder dan 3 punten genoegen te nemen. Met die instelling werd dan ook begonnen aan de tweede helft. Waar WF in de eerste helft echter duidelijk de overhand had, daar ging het tweede bedrijf meer gelijk op. Naarmate de tweede helft vorderde raakte WF2 vermoeider en had het moeite om de organisatie op orde te houden. Hierdoor werden de ruimtes heel groot, waar Volendam dankbaar gebruik van maakte. Andersom kreeg WF2 ook voldoende ruimte om te voetballen. Hunnies keeper moest echter pas voor het eerst echt ingrijpen in minuut 60, na een knappe inzet van de ingevallen Brandhoff. Daarna was het vooral het andere Oranje dat gevaarlijk werd in de counter. Het centrale duo en met name Gieltjes speelden echter een puike partij waardoor veel kansen voortijdig onschadelijk gemaakt konden worden. Met nog 10 minuten te spelen leek WF op voorsprong te komen. Na een mooie aanval had Van Beek de kans om de wedstrijd te beslissen, waar het niet dat zijn inzet recht op de keeper af ging. Nog geen minuut later kon er wel gejuicht worden. In de omschakeling kreeg de thuisploeg de deksel op zijn neus, 0-1. Het pijpje was te leeg voor een echt slotoffensief al was Brandhoff nog wel dichtbij de verdiende gelijkmaker. Zijn vrije trap ging echter rakelings naast. Eindstand 0-1.

Weer een onnodige nederlaag voor Westfriezen 2, waardoor het verschil naar de nummer 10 is opgelopen tot 4 punten. De focus kan dus voorlopig op de onderste 4 plekken. Deze week komt WF2 twee keer in actie en heeft het dus 2 keer kans op 3 punten. Te beginnen aankomende donderdag in eigen huis tegen Vios W.