WF2 leidt duur puntverlies!   |   31 - okt - 2018

WF2 leidt duur puntverlies!

“Laagvlieger neemt punten mee naar Den Helder”

Voorbeschouwing

Na de enigszins verrassende overwinning van vorige week, tegen medekoploper Kolping Boys, staat deze week een thuis wedstrijd op het programma tegen FC Den Helder. De tegenstander van vandaag heeft tot nog toe twee punten bij elkaar gesprokkeld. Vorig seizoen wisten de noorderlingen twee keer te winnen van WF2 al ging het vooral op ’t Krijt erg moeizaam. Weten de mannen van Bakker dit seizoen wel punten te pakken tegen FC Den Helder?

Zwaag, 28 oktober 2018

Westfriezen 2 – FC Den Helder

De klok was ons deze zondag goed gezind, waar hij ons een uurtje extra slaap gunde. Dit extra uurtje was niet voor iedereen lang genoeg, met als gevolg dat Buis plaats mocht nemen op de bank in plaats van centraal achterin. Dit zorgden ervoor dat Meester tegen zijn verwachting in toch opwachting mocht maken in het hart van de verdediging. Steenman en Schotten waren niet van de partij. Eerstgenoemde dacht Messi te vervangen in El Classico en de ander mocht daadwerkelijk aantreden in de derby van ons vlaggenschip tegen Hauwert. Apreda keerde daarentegen terug uit de lappenmand. Zo hadden wij een iets andere basis dan voorgaande weken.

Na de aftrap bleek maar weer dat Westfriezen dit jaar beschikt over een ruime selectie, want ondanks de wijzigen ging de bal prima van voet naar voet. Al moet er wel gezegd worden dat WF iets wat last had van opstartproblemen. De eerste twintig minuten waren rommelig in balbezit en te afwachtend in balverlies. We hadden dan ook een wereldredding van keeper Knol nodig om niet op een 0-1 achterstand te komen. Dit moment schudde de geelhemden wakker en bracht ons beter in de wedstrijd. Verder dan kleine speldenprikjes kwamen we nog niet, maar de uitploeg werd in zijn geheel niet gevaarlijk. Halverwege de eerste helft kreeg WF een mooie plaats om een vrije trap te nemen. Brandhoff stuurde zelfverzekerd iedereen weg en schoot de bal met minstens zoveel vertrouwen richting de Dorpsstraat en hielp zodoende een grote kans om zeep. Vlak voor rust dacht de thuisploeg toch op voorsprong te komen. Een inworp werd verlengd en kwam voor het chocoladebeen van Apreda, die zijn inzet helaas gekeerd zag worden door hunnies sluitpost.

De tweede helft had eenzelfde spelbeeld, Westfriezen had veelvuldig de bal maar wist verder dan een bal op de paal van Nonnekes niet gevaarlijk te worden. Den Helder zette daar niet meer dan een hele vieze panna bij Meester tegenover. Uit het niets viel de 0-1 voor de uitploeg. Een lange bal van achteruit werd knap afgewerkt door hun spits. Niet veel later stond het alweer gelijk. Apreda nam een goede vrije trap vanaf de zijkant, die knap werd verlengd en binnen gewerkt door Brandhof. Het moet de man in het zwart ontgaan zijn dat onze spits de bal nog aanraakte anders had hij deze goal geheid afgekeurd, gezien het feit dat Brandhoff elk duel werd teruggefloten. Na deze gelijkmaker had WF het duel naar zijn hand moeten zetten. De uitploeg leek geknakt en liet grote ruimtes aan de thuisploeg. De 2-1 werd dan wel gemaakt, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel of omdat Brandhoff de bal raakte. WF ging op de jacht naar de winnende goal, maar kreeg een koekje van eigen deeg. Was vorige weekend de laatste minuut nog onze beste vriend, daar kregen wij nu een late 1-2 te verwerken. Ondanks een aantal corners in de absolute slotfase waren wij niet in staat om de op zijn minst verdiende gelijkmaker nog te forceren.

Westfriezen verloor zodoende voor het eerst deze competitie een thuiswedstrijd. Een nederlaag die onverdiend was en zeker niet nodig. Gelukkig hebben wij volgende week alweer kans op revanche, dan mogen wij aantreden in en tegen (RKVV) Velsen. Velsen bezet met 11 punten de 4de plaats en wij sluiten het linker rijtje af met 9 punten.