WF2 maakt zich op voor toetje, ondanks winst!   |    8 - jun - 2022

“Nog 1 finale te gaan”

Voorbeschouwing

WF2 heeft zichzelf in een lastig parket gewerkt door vorig weekend de punten cadeau te doen aan onze buren uit Wognum. Hierdoor zijn zij nu zeker van nog een jaar eerste klasse en moet Westfriezen 2 alle zelen bijzetten om niet als 12e te eindigen. De enige ploeg die nog ingehaald kan worden is LSVV. Zij bezetten de 11e plaats met 2 punten meer, maar een veel beter doelsaldo. Dat maakt de opdracht voor ons eenvoudig. Zelf moet er gewonnen worden van Vios W, dat nog een kleine kans maakt op promotievoetbal, en LSVV mag niet winnen. Op een doordeweekse avond eerder dit seizoen werd het publiek getrakteerd op een spectaculair 3-3 gelijkspel toen Vios op bezoek kwam. Kan WF2 die prestatie verbeteren in Warmenhuizen?

Warmenhuizen, 6 juni 2022

Vios W. 2 – WF 2

Vandaag hadden wij de beschikking over al onze nog fitte spelers, aangevuld met Vloeijberghs en Kok. Weevers, die ons de laatste weken versterkt heeft, kampt met nog te veel knieklachten en kon zodoende zijn kunsten verderop in het dorp vertonen. Gezien de kermis rook de bestuurskamer frisser dan verwacht en vertrokken we verrassend vroeg/op tijd richting het boeren gehucht.

Het A-veld lag er goed bij en de scheids was ons bij de toss goed gezind. Zo begonnen we 5 minuten eerder dan gepland op een winderig sportpark De Doorbraak aan deze belangrijke laatste competitiewedstrijd. De beginfase was overduidelijk voor Westfriezen, waar zij veel meer energie dan de thuisploeg in de wedstrijd legde. En dat leidde al na 10 minuten tot de terechte 0-1. En wie anders dan oudgediende Kok zorgde voor de voorsprong. Uit een piekfijne voorzet van Kramer, rondde Kok via de keeper keurig af. Drie minuten later leek Van Beek de voorsprong te verdubbellen. Hij had zijn directe tegenstander al een aantal keer dolgedraaid en deed dat nu weer. Zijn goede schot eindigde echter op de dwarsligger. Voor de thuisploeg leek dit het startsein om ook aan de wedstrijd te beginnen, waardoor er een gelijk opgaande wedstrijd te aanschouwen was. Via de zijkanten probeerde de roodzwarten gevaarlijk te worden. Hun voorzetten miste echter precisie, waardoor keeper Knol niet in actie hoefde te komen. Na exact een half uur spelen kon Van Beek alleen op de keeper af. Na een rush vanaf de middenlijn wist hij zichzelf helaas niet te belonen. Vlak nadat Kok een goede corner van Hielkema net over kopte, kregen wij de deksel op de neus. De eerste poging tussen de palen eindigde, moet gezegd zeer fraai, in het doel. Waardoor we toch enigszins terneergeslagen gingen rusten met een 1-1 stand.

Direct na rust werden Brandhoff en De Putter binnen de lijnen gebracht voor Nonnekes en Krikke. Eerst genoemde had binnen een kwartier een hattrick op zijn naam kunnen hebben en laatstgenoemde viel foutloos in. De eerste inzet van onze spits werd nog geblokt, de tweede werd knap in 1 keer binnen geschoten na weer een goede voorzet van Kramer en de derde poging eindige met zijn chocoladebeen net naast. Wel met als gevolg dat we weer snel op voorsprong kwamen. Hierna was het de beurt aan de thuisploeg en kwam WF2 even niet meer aan voetballen toe. Binnen luttele minuten van elkaar kwamen wij 2 keer goed weg. Eerst wuifde de leidsman een penaltymoment weg na heel matig ingrijpen aan onze kant en niet veel later moest keeper Knol 2 keer handelend optreden. Met nog 10 minuten op de klok was het open huis bij de gastheren, maar tot 2 keer toe werd een counter slecht uitgespeeld. Waardoor Knol, Deun en Brandhoff alle drie nog moesten voorkomen dat de gelijkmaker alsnog op het scorebord kwam. Met de voorsprong nog op het bord floot de scheids af voor de wedstrijd, wat tot luid gejuich leidde bij alles met een geelwit hart. Dit gejuich veranderde echter al snel in een hard gelag toen duidelijk werd dat ook LSVV had gewonnen.

Zodoende sluiten we met 33 punten uit 26 wedstrijden, een doelsaldo van -1 en slechts 6 punten achterstand op de nummer 4 het seizoen af als nummer 12. Waardoor wij veroordeeld zijn tot het spelen van nacompetitie om ons verblijf in de eerste klasse te verlengen met minstens nog 1 jaar. Vooralsnog is het programma nog niet bekend, maar het lijkt erop dat we louter de finale spelen op 19 juni op neutraal terrein. Kom vooral kijken en moedig ons aan richting de winst.