WF2 pakt 2e periode   |    8 - mei - 2017

Westfriezen 2 sluit seizoen af in stijl!
“Goede generale voor de nacompetitie”

Voorbeschouwing
Na vorige week de nacompetitie veilig gesteld te hebben, staat er dit weekend een wedstrijd om den keizers baard op het programma. Wij mochten namelijk op bezoek bij de nummer drie HSV uit Heiloo, die ook al een plaats voor de nacompetitie bemachtigd had. De winnaar van deze wedstrijd zou wel eindigen als nummer 3 op de ranglijst en zich zo een gunstigere positie geven in de eerste ronde. Op papier zouden we deze wedstrijd moeten winnen, gezien onze huidige vorm en het resultaat van de heenwedstrijd. Thuis wonnen wij namelijk met maar liefst 4-0 van de toenmalige koploper. Kunnen we het seizoen op plek drie afsluiten en met een lekker gevoel de nacompetitie in gaan?

Heiloo, 7 mei 2017

HSV 2 – Westfriezen 2
Een karrevracht aan afwezigen vandaag. Van der Laan (Parijs), Haarms (Blessure), Van Diepen (familieverplichtingen), Eldering en Buis (allebei geblesseerd) moesten verstek laten gaan. Kolken en Keizer kwamen onze gelederen versterken en moesten zelfs door dronkenschap van Vredenduin en blessure van Brouwer beginnen in de basis 11. Kolken en Keizer die door de meeste moesten worden aangesproken met u en meneer, speelden een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Vanaf de aftrap en toch wat onwennig Westfriezen, HSV liet de bal gemakkelijk gaan en het mocht een wonder heten dat het na 10 minuten nog steeds 0-0 stond. Tot drie keer toe kon er een speler vrij voor Knol op duiken, maar elke keer ontbrak aan hun kant de scherpte. Na deze tien minuten kwamen wij iets beter in de wedstrijd en wisten wij ook bij vlagen gevaarlijk te worden met lange ballen van achteruit. Even dachten wij zelfs op een 1-0 voorsprong te komen, maar deze werd al dan niet terecht afgekeurd wegens vermeend buitenspel. HSV bleef de gehele eerste helft de betere partij en kwam dan ook verdiend op een 1-0 voorsprong. Deze stand bleef staan tot de rust. Een stand waar wij zeker mee konden leven, maar de tegenstander moet het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten.

Na de rust kregen zij dan ook de deksel op de neus. Waar de eerste kans nog voor hun was, namen wij steeds meer het heft in handen. Uit een goede aanval kwamen we dan ook op gelijke hoogte. Onze eerste echt kans werd meteen verzilverd door Meijers. Kuipers haalde knap de achterlijn en bood Meijer en niet te missen kans. Als daarna Vredenduin en Brouwer ook nog binnen de lijnen komen, weten de rood-gelen zich geen raad met de vele diepgang die WF bracht. Waar Vredenduin nog dronken het veld op kwam, speelde hij op zijn beurt de tegenstander dronken. Helaas had hij bij zijn eerste twee kansen het vizier nog niet helemaal op scherp. De 1-2 voorsprong kwam er toch. Berends schoot een vrije trap hard voor de goal langs, waarop een HSV’er besloot deze vrije trap tot doelpunt te promoveren. Hierna werd HSV overlopen en stapelden wij kans op kans. Eerst was het Kuipers uit een assist van Vredenduin. Vervolgens was het Vredenduin uit een assist van Meijer die zelf de 1-4 op het scorebord zette. Niet veel later volgden de drie laatste fluitjes van de scheids en was de derde plaats een feit.

Door een salonremise werd de Spartanen kampioen, waardoor de felicitatie richting Wognum gaan. Maar de complimenten gaan naar WF2, die na een hele moeilijke competitiestart het seizoen afsluiten op plek drie op slechtst drie punten achterstand op de kampioen. Tel daar bij op dat van de 6 wedstrijden tegen de top 4, er 5 gewonnen gingen waarvan twee keer winst tegen de kampioen. Hele goede statistieken waardoor wij met het volste vertrouwen richting de nacompetitie gaan voor de promotie naar de reserve 1e klasse. De eerste tegenstander is RKDES uit Kudelstaart. Op 21 mei spelen wij eerst uit en op 28 mei ontvangen wij hen op ons eigen ’t Krijt.